Консервований фарширований і нарізаний перець в томатної заливки



Вітаю, дорогі друзі!

Солодкий перець – дуже популярний овоч, який використовують для приготування різноманітних страв у всьому світі. Він володіє чудовим смаком і ароматом, містить у великій кількості вітамін С, вітаміни групи В, а також найнеобхідніші для організму мікроелементи – залізо, кремній, йод і калій.

На сьогоднішній день існує безліч рецептів, як можна смачно приготувати болгарський перець. Це всілякі закуски, салати, лечо та гарячі страви. Особливо популярною стала заготівля – перець в помідорною заливці на зиму з часником.

Покроковий рецепт

Для приготування цієї заготовки знадобиться:

Консервований фарширований і нарізаний перець в томатної заливки

  1. Три кілограми солодкого перцю.
  2. Півтора кілограма помідорів.
  3. Двісті п’ятдесят грам томатної пасти.
  4. Одна головка часнику.
  5. Дві столові ложки солі.
  6. Один стакан цукру.

Вимиваємо перець і помідори. Потім очищаємо перці від насіння і перегородок. Помідори подрібнюємо на м’ясорубці. Очищений перець нарізаємо кубиками. Томатну пасту змішуємо з водою в пропорції 1: 2, додаємо до неї помідорне пюре, солимо, перчимо і кладемо цукор.

Переливаємо все це в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сорок хвилин. За три хвилини до закінчення варіння, додаємо подрібнений часник. Готовий перчик в томатної заливки, укладаємо в стерильні баночки, доливаємо доверху маринадом і щільно закриваємо кришкою. Закутують банки ковдрою, поки вони не охолонуть.

Фарширований перець в томаті

Консервований фарширований і нарізаний перець в томатної заливки

Існують і інші рецепти, як можна приготувати перець в томатної заливки на зиму. Дуже цікавий рецепт солодкого перцю, фаршированого цибулею і морквою в томатному маринаді.

Для приготування цієї страви на зиму потрібно:



  1. Триста грам помідор.
  2. Триста п’ятдесят грам моркви.
  3. Шістсот грамів болгарського перцю.
  4. Сто тридцять грамів ріпчастої цибулі.
  5. П’ять грам червоного меленого перцю.
  6. П’ятнадцять грам винного оцту дев’ятивідсотковий концентрації. Винний оцет можна замінити яблучним.
  7. Олія соняшникова, сіль, перець.

Для такої заготовки краще використовувати банки ємністю на один літр і перчики невеликих розмірів. Компактної форми перці легко фарширувати і укладати в банки, так і готуються вони швидше. Заготовки в таких ємностях стерилізують всього лише десять хвилин.

На приготування перцю за таким рецептом потрібно сорок п’ять хвилин. Дана кількість інгредієнтів розраховане на одну заготовку ємністю вісімсот грам.

Консервований фарширований і нарізаний перець в томатної заливки

Спочатку потрібно приготувати томатну заливку. Вимиті й розрізані навпіл помідори укладаємо в каструлю з товстим дном, накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.

Тушкуємо до отримання однорідної маси-пюре. Збиваємо все це блендером і проціджуємо через сито, щоб позбутися від насіння і шкірки томатів. У готову томатну пасту додаємо червоний перець, сіль і цукор.

Чисті перці очищаємо від насіння, потім опускаємо в киплячу воду на три хвилини. Щоб начинка не випадали, отвори у перців потрібно зробити якомога менше. Натерту на крупній тертці моркву обсмажуємо на соняшниковій олії разом з цибулею.

Фаршируємо солодкий перець цією масою і укладаємо овочі в банки. У томатний маринад додаємо одну столову ложку винного оцту і заливаємо перці доверху. Потім в кожну банку зверху додаємо по одній столовій ложці соняшникової олії.

Банки з заготовками ставимо в об’ємну каструлю з киплячою водою на марлю і стерилізуємо протягом десяти хвилин. Після цього банки закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і ставимо в темне і прохолодне місце.

Консервований фарширований і нарізаний перець в томатної заливки


До речі таку заготовку можна зробити і без оцту. Вона буде більш солодкою на смак.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*