Кращі рецепти заготовки квашених зелених помідорів на зиму



Квашені зелені помідори – всіма улюблене соління. Закуску можна готувати різноманітними варіантами. Розглянемо кілька цікавих рецептів мариновки зелених томатів, так як це одне з найпоширеніших страв у Росії.

Навіть ті люди, які не люблять їсти червоні помідори, стверджують, що пройти повз таких зелених «красенів» не можуть. Заготовивши десяток баночок, ви зможете кілька місяців годувати сім’ю смачним блюдом. Як заготовити зелені помідори на зиму? Розглянемо найпопулярніші рецепти.

Простий рецепт квашених помідорів

Це досить простий рецепт, який не займе багато часу, тому кожна господиня повинна спробувати його зробити.

Що знадобиться:

  • часник – 5 часточок;
  • цукровий пісок – 3 чайні ложечки;
  • лавровий листок – три штуки;
  • сіль – дві маленькі ложки;
  • перець горошком – 3 штуки;
  • 500 грам незрілих помідорів.

Як готувати:

  1. Заздалегідь приготуйте банки – ретельно помийте і простерилизуйте.
  2. На дно приготовленої ємності опустіть часник.
  3. Акуратно закладіть банку помідорами до країв.
  4. Зверху насипте відведені кількість цукру і солі.
  5. Потім киньте перець і лавровий листок, після чого налийте чисту воду.
  6. Загорніть банки кришками і залиште на п’ять днів в приміщенні.
  7. По закінченню часу заготовки необхідно прибрати в льох.

помідори квашені

Такі зелені помідори в банках будуть до смаку всім домочадців і не тільки. Знайте, що будь-які заготовки можуть простояти не більше 6 місяців, після цього краще не ризикувати їхнім приймати в їжу.

Як правильно квасити помідори

Не кожна господиня знає, як заквасити зелені помідори швидко і смачно. Цей рецепт заквашування перевершив інші своєю простотою приготування і різноманітністю смакового рішення.

Складові:

  • листочки вишні;
  • зелені томати – 2 кілограми;
  • свіжий кріп;
  • запашний перець горошком;
  • пучок петрушки;
  • листя хрону – 4 штуки;
  • гірчичні насіння – 1 велика ложка;
  • сіль – 4 великих ложки;
  • часник – 10 зубчиків;
  • лавровий листок.

Краще готувати зелені помідори в каструлі. Процес заготівлі становить приблизно 1 годину.

приготування квашення

Спосіб приготування:

  1. Для початку виберіть тверді, непошкоджені помідори, помийте їх.
  2. У каструлю (можна квасити помідори в відрі) на дно покидайте всю зелень і прянощі.
  3. Акуратно складіть помідори, зверху насипте зелень і прянощі.
  4. Тепер необхідно приготувати розсіл. На кожен літр води потрібно класти близько 3,5 ложки солі. В такому співвідношенні приготуйте розсіл і залийте їм овочі.
  5. В останню чергу кладемо листя хрону.
  6. Каструлю закрийте плоскою тарілкою, на яку необхідно поставити вантаж. Після чого залишаємо тару на два тижні в будинку при кімнатній температурі.

По закінченню цього часу томати будуть готові, їх можна вживати в їжу. Обов’язково поділіться рецептом швидкого приготування томатів з друзями і знайомими.

фаршировані помідори

Рецепти бувають різними, але це відрізняється своєю оригінальністю і приголомшливим смаком готового продукту. Зараз дізнаємося, як готувати на зиму фаршировані зелені томати.



помідори консервація

Щоб зробити начинку, будуть потрібні такі продукти:

  • незрілі томати (три кілограми);
  • болгарський перчик (2 штуки);
  • петрушка звичайна (150 грам);
  • чесночіни (2 головки);
  • кріп (100 грам);
  • морквина (2 штуки).

Для розсолу знадобиться:

  • 6% оцет (500 мілілітрів);
  • сіль їдальня (200 грам);
  • цукровий пісок (300 грам);
  • вода дистильована (шість літрів).

Заготівля цих помідорів буде схожа за смаком на бочкові заготовки: томати НЕ будуть кислі або гіркі, смак буде приголомшливим.

квашені помідори в тарілці



Спосіб приготування досить простий. Для початку треба все інгредієнти для начинки переробити на м’ясорубці. Далі томати надрізають і фарширують овочевою сумішшю. Після овочі необхідно закласти в банки. Робимо розсіл звичайним способом і заливаємо їм підготовлені банки, закручуємо кришками і відносимо в холодне місце.

Таке квашення помідорів на зиму в банках оптимально, а щоб заготовки простояли довше, в кожну банку покладіть по таблетці аспірину.

грузинський рецепт

Цей рецепт зелених томатів передається з покоління в покоління. Заготівля дуже живильна, але на приготування йде мінімум часу. Такі томати виходять в банках як бочкові.

Складові:

  • недостиглі помідори – 1 кілограм;
  • селера – 150 грам;
  • пучок петрушки;
  • пучок кропу;
  • часник – 1 велика головка;
  • вода – чотири склянки;
  • лавровий листок;
  • перець червоний – один стручок;
  • сіль – одна велика ложка.

Як готувати:

  1. Часник очищають і розрізають кожен зубчик.
  2. Перець розрізають і очищають, нарізають кільцями.
  3. У каструлю наливають воду, доводять до кипіння, кладуть селера, петрушку, варять сім хвилин, після цього зелень виймають і дають охолонути. У приготовлений відвар додають необхідну кількість солі.
  4. У банки закласти томати, закрити проміжки гілками селери і іншою зеленню. По вінця заповнені ємності залити остиглим розсолом, зафіксувати кришки і поставити в льох.

Готовий продукт можна буде їсти через 16 днів.

квашені помідори

Буває, що помідори нестиглі гірчать, і господиня починає переживати, а чи вийде прибрати цю гіркоту? Так можна!

Що знадобиться:

  • незрілі помідори – 2 кілограми;
  • гострий перчик – 2 штуки;
  • часник – чотири головки;
  • цибуля зелена ріпчаста – 1 штука;
  • пучки зелені;
  • лавровий листок – 3 штуки;
  • перець горошком – 3 штуки;
  • вода – 2 літри;
  • сіль – 4 великі ложки;
  • цукор – 1 ложка.

Квасьте помідори в відрах – так буде набагато зручніше. Візьміть зелень і овочі, помийте. Очистіть часник з цибулею. Необхідно дрібно порізати зелень. У томатів зробіть надріз, всю зелень пропустіть через м’ясорубку, далі сумішшю необхідно начинити томати. Коли все буде готово, можна акуратно перекласти томати в відро. Якщо залишилася якась зелень, нею рекомендується посипати овочі, ну а після можна залити готовим розсолом і закрити плоскою тарілкою. Останнє, що потрібно зробити – поставити на «кришку» важкий предмет. Через два тижні томати будуть готові.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*