Легкі рецепти печива – раз-два і готово!



Печиво буває різноманітним: багатошаровим, пісочним, з повидлом, суфле, і іншими наповнювачами. Таку домашню випічку об’єднують нотки затишку і відчуття домівки за сімейним чаюванням. Кожен рецепт вимагає дотримання певних дій, тимчасових витрат. А в повсякденній діяльності на кулінарію не завжди вистачає часу, тому для кожної господині є актуальним легкий рецепт печива.

Для початку розглянемо найпростіший рецепт печива, який може зробити дитина під батьківським контролем. У домашніх умовах у кожної господині знайдеться необхідний інвентар, що потребується для виготовлення пісочного печива: ложки, миски, форма для випічки, кондитерський мішок, пергамент.

1. Просте печиво на вершковому маслі

Легкі рецепти печива - раз-два і готово!

Готуємо мінімальний продуктовий склад:

  • яйце – 1 шт .;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • цукрова пудра – 30 г;
  • ягоди вишні.

Приготування

Приготування тесту досить просте, готується за 10 хвилин. Спочатку розм’якшене вершкове масло змішується з цукровою пудрою.

Потім до суміші приєднується яйце, все ретельно вимішує.

Останнім етапом замісу тіста стане повне засипання борошна і ретельне вимішування за допомогою рук.

Застеляємо деко папером для випічки, і за допомогою кондитерського шприца заповнюємо деко різними фігурками майбутнього печива.

Зверху прикрашаємо кулінарний виріб ягодами вишні (часточкою персика, груші, сливи, горішком).

Печемо печиво в духовці, попередньо розігрітій приблизно за 6-7 хвилин.

Переконавшись в готовності десерту, витягаємо його з духовки і даємо трохи охолонути. Підносимо блюдо з солодким чаєм або свіжим молоком.

2. Печиво на кефірі

Легкі рецепти печива - раз-два і готово!

Не менш простий швидкий рецепт печива на кефірі. Перед тим, як робити подібний десерт, загляньте в холодильник: якщо відсутній кефір, заміною стане будь-який кисломолочний продукт.

Спочатку треба запастися наступними інгредієнтами:

  • 150 г борошна;
  • ½ ст. цукру;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ст. кефіру;
  • сіль за смаком;
  • розпушувач;
  • 4 ч. Л. рослинної олії.

Приготування

В окремій сухий посудині розтерти яйце з цукром і сіллю. Можна суміш збити віночком.

Не припиняючи перемішування, додати масло, кефір.

Розпушувач всипати в муку, потім помістити всю сипучу суміш в рідку масу для тесту.

Тестовий куля розділити на пару частин. Скачати два джгута, потім розділити їх на частини. Формуємо кульки, пріплюснув їх злегка з таких підстав. Візуально формочки придбають вид шайб.

На сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо по 2 хвилини кожну сторону печенюшок.

При бажанні готові вироби можна припорошити цукровою пудрою.

3. Просте сирне печиво

Легкі рецепти печива - раз-два і готово!

Спільно з дітьми можна приготувати печиво з сиру. Назва такого десерту знаходиться «на слуху» серед любительок постряпать. Сьогодні ми пропонуємо приготувати вдома гусячі лапки. Таким печивом малюки із задоволенням хрумтять вранці, запиваючи молоком, беруть в школу або в вихідний день дістають ласощі з вазочки, займаючись ігровими видами діяльності.



Отже, приступаємо до приготування. Виставляємо на стіл такі продукти:

  • 1 пачка будь-якого сиру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 100 г борошна;
  • сіль за смаком;
  • 0,5 ст. цукру.

Якщо ви любите ванільне печиво, або використовуєте в тесті для випічки інші прянощі, можете додати свої улюблені добавки в даний рецепт.

Приготування

У неглибокій каструльці розтопіть вершкове масло. Після недовгого охолодження з’єднайте масло з сиром, попередньо размятого виделкою.

Трохи посолити сирно-маслянисту масу, поступово введіть борошно. Візьміть ложку і ретельно змішайте всі інгредієнти. Отримане тісто має легко залишати стінки ємності.

Отриманий грудку тіста потрібно трохи охолодити. Тому скористайтеся харчовою плівкою для обгортання тесту, і залиште його в холодильнику на 10 хвилин.

Потім дістаньте тісто і відразу можете включити духовку.

На столі за допомогою качалки розкачайте великий пласт з тіста товщиною близько 10 мм. Потім скористайтеся фігурками або звичайним склянкою для вирізання печива.

Деко застеліть пергаментним папером, трохи змастивши поверхню вершковим маслом. Кожну печеньку умочіть в миску з цукром. Половину вироби зігніть і зробіть виделкою два следочкам. Заповнивши поверхню форми, помістіть її в духовку.

Готовність печива можна визначити по появі золотистої скоринки. Слід печиво в духовці не більше семи хвилин.

4. Сметанне печиво

Легкі рецепти печива - раз-два і готово!


Як готувати печиво, коли хочеться зробити його не тільки смачним, але і корисним – питання, спантеличує кожну маму. Пропонуємо скористатися ще одним корисним рецептом приготування домашнього ласощі. Тепер тісто ми приготуємо на основі сметани. Жирність молочного продукту не має значення.

продукти:

  • 180 г сметани;
  • 1,5 ст. цукрового піску;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • пакетик розпушувача;
  • 0,5 кг борошна;
  • приблизно 80 г очищених волоських горіхів;
  • пакетик ваніліну;
  • кориця за бажанням.

Приготування

Сметану поміщаємо в глибоку тарілку і всипаємо в неї цукор, ванілін, корицю. Перемішуємо отриманий склад за допомогою віночка або міксера. Другий варіант прискорить процес розчинення цукру.

У солодку сметанним масу додаємо розпушувач. Знову все перемішуємо ложкою. Результатом взаємодії розпушувача і сметани стануть з’явилися пухирці на поверхні. Якщо немає під рукою розпушувача, можна використовувати звичайну харчову соду.

Потім заздалегідь розм’якшене природним чином вершкове масло вводимо в приготовлену суміш. Тепер знову все перемішуємо і засипаємо весь заготовлений обсяг борошна.

Починаємо заміс тесту. Воно повинно вийти еластичним, м’яким, повітряним.

Розкачати тісто завтовшки близько 5-6 мм, вирізаємо фігурки майбутнього печива. Можна використовувати звичайний ніж, отримавши виріб різних геометричних фігур.

Верх печива прикрасьте горішками.

Випікається печиво в духовці швидко: протягом 7-8 хвилин десерт вже готовий до подачі на стіл.

Розкладаємо печиво на красивою тарілці і обсипаємо горіхами, що залишилися. Після охолодження печиво набуває хрусткі властивості.

Смачного!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*