Печиво буває різноманітним: багатошаровим, пісочним, з повидлом, суфле, і іншими наповнювачами. Таку домашню випічку об’єднують нотки затишку і відчуття домівки за сімейним чаюванням. Кожен рецепт вимагає дотримання певних дій, тимчасових витрат. А в повсякденній діяльності на кулінарію не завжди вистачає часу, тому для кожної господині є актуальним легкий рецепт печива.
Для початку розглянемо найпростіший рецепт печива, який може зробити дитина під батьківським контролем. У домашніх умовах у кожної господині знайдеться необхідний інвентар, що потребується для виготовлення пісочного печива: ложки, миски, форма для випічки, кондитерський мішок, пергамент.
1. Просте печиво на вершковому маслі
Готуємо мінімальний продуктовий склад:
- яйце – 1 шт .;
- 2 склянки борошна;
- 1 пачка вершкового масла;
- цукрова пудра – 30 г;
- ягоди вишні.
Приготування
Приготування тесту досить просте, готується за 10 хвилин. Спочатку розм’якшене вершкове масло змішується з цукровою пудрою.
Потім до суміші приєднується яйце, все ретельно вимішує.
Останнім етапом замісу тіста стане повне засипання борошна і ретельне вимішування за допомогою рук.
Застеляємо деко папером для випічки, і за допомогою кондитерського шприца заповнюємо деко різними фігурками майбутнього печива.
Зверху прикрашаємо кулінарний виріб ягодами вишні (часточкою персика, груші, сливи, горішком).
Печемо печиво в духовці, попередньо розігрітій приблизно за 6-7 хвилин.
Переконавшись в готовності десерту, витягаємо його з духовки і даємо трохи охолонути. Підносимо блюдо з солодким чаєм або свіжим молоком.
2. Печиво на кефірі
Не менш простий швидкий рецепт печива на кефірі. Перед тим, як робити подібний десерт, загляньте в холодильник: якщо відсутній кефір, заміною стане будь-який кисломолочний продукт.
Спочатку треба запастися наступними інгредієнтами:
- 150 г борошна;
- ½ ст. цукру;
- 1 яйце;
- 0,5 ст. кефіру;
- сіль за смаком;
- розпушувач;
- 4 ч. Л. рослинної олії.
Приготування
В окремій сухий посудині розтерти яйце з цукром і сіллю. Можна суміш збити віночком.
Не припиняючи перемішування, додати масло, кефір.
Розпушувач всипати в муку, потім помістити всю сипучу суміш в рідку масу для тесту.
Тестовий куля розділити на пару частин. Скачати два джгута, потім розділити їх на частини. Формуємо кульки, пріплюснув їх злегка з таких підстав. Візуально формочки придбають вид шайб.
На сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо по 2 хвилини кожну сторону печенюшок.
При бажанні готові вироби можна припорошити цукровою пудрою.
3. Просте сирне печиво
Спільно з дітьми можна приготувати печиво з сиру. Назва такого десерту знаходиться «на слуху» серед любительок постряпать. Сьогодні ми пропонуємо приготувати вдома гусячі лапки. Таким печивом малюки із задоволенням хрумтять вранці, запиваючи молоком, беруть в школу або в вихідний день дістають ласощі з вазочки, займаючись ігровими видами діяльності.
Отже, приступаємо до приготування. Виставляємо на стіл такі продукти:
- 1 пачка будь-якого сиру;
- 180 г вершкового масла;
- 100 г борошна;
- сіль за смаком;
- 0,5 ст. цукру.
Якщо ви любите ванільне печиво, або використовуєте в тесті для випічки інші прянощі, можете додати свої улюблені добавки в даний рецепт.
Приготування
У неглибокій каструльці розтопіть вершкове масло. Після недовгого охолодження з’єднайте масло з сиром, попередньо размятого виделкою.
Трохи посолити сирно-маслянисту масу, поступово введіть борошно. Візьміть ложку і ретельно змішайте всі інгредієнти. Отримане тісто має легко залишати стінки ємності.
Отриманий грудку тіста потрібно трохи охолодити. Тому скористайтеся харчовою плівкою для обгортання тесту, і залиште його в холодильнику на 10 хвилин.
Потім дістаньте тісто і відразу можете включити духовку.
На столі за допомогою качалки розкачайте великий пласт з тіста товщиною близько 10 мм. Потім скористайтеся фігурками або звичайним склянкою для вирізання печива.
Деко застеліть пергаментним папером, трохи змастивши поверхню вершковим маслом. Кожну печеньку умочіть в миску з цукром. Половину вироби зігніть і зробіть виделкою два следочкам. Заповнивши поверхню форми, помістіть її в духовку.
Готовність печива можна визначити по появі золотистої скоринки. Слід печиво в духовці не більше семи хвилин.
4. Сметанне печиво
Як готувати печиво, коли хочеться зробити його не тільки смачним, але і корисним – питання, спантеличує кожну маму. Пропонуємо скористатися ще одним корисним рецептом приготування домашнього ласощі. Тепер тісто ми приготуємо на основі сметани. Жирність молочного продукту не має значення.
продукти:
- 180 г сметани;
- 1,5 ст. цукрового піску;
- 1 пачка вершкового масла;
- пакетик розпушувача;
- 0,5 кг борошна;
- приблизно 80 г очищених волоських горіхів;
- пакетик ваніліну;
- кориця за бажанням.
Приготування
Сметану поміщаємо в глибоку тарілку і всипаємо в неї цукор, ванілін, корицю. Перемішуємо отриманий склад за допомогою віночка або міксера. Другий варіант прискорить процес розчинення цукру.
У солодку сметанним масу додаємо розпушувач. Знову все перемішуємо ложкою. Результатом взаємодії розпушувача і сметани стануть з’явилися пухирці на поверхні. Якщо немає під рукою розпушувача, можна використовувати звичайну харчову соду.
Потім заздалегідь розм’якшене природним чином вершкове масло вводимо в приготовлену суміш. Тепер знову все перемішуємо і засипаємо весь заготовлений обсяг борошна.
Починаємо заміс тесту. Воно повинно вийти еластичним, м’яким, повітряним.
Розкачати тісто завтовшки близько 5-6 мм, вирізаємо фігурки майбутнього печива. Можна використовувати звичайний ніж, отримавши виріб різних геометричних фігур.
Верх печива прикрасьте горішками.
Випікається печиво в духовці швидко: протягом 7-8 хвилин десерт вже готовий до подачі на стіл.
Розкладаємо печиво на красивою тарілці і обсипаємо горіхами, що залишилися. Після охолодження печиво набуває хрусткі властивості.
Смачного!
Leave a Reply