Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти



Рецептів приготування баклажанів безліч. З цього ароматного і пікантного на смак овоча роблять оригінальні закуски, салати, запіканки, рагу і багато іншого. Ми пропонуємо приготувати баклажани по китайськи, найсмачніший рецепт з додаванням різних компонентів і покроковою інструкцією представлений нижче.

  1. Баклажани з перцем по-китайськи
  2. Баклажани з овочами по-китайськи в клярі
  3. Баклажани по-китайськи зі свининою
  4. Карамелізовані баклажани по-китайськи
  5. Баклажани з картоплею по-китайськи

1. Баклажани з перцем по-китайськи

Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти

Для того щоб приготувати цю східну смакоту будуть потрібні наступні компоненти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Салатний перець – 1 шт.
  • Цукор – 30 г.
  • Сухе біле вино – 20 мл.
  • Сушений подрібнений імбир – 1/2 чайної ложки.
  • Часник – 2 зубки.
  • Крохмаль картопляний – 1,5 столових ложки.
  • Соус соєвий – 1 столова ложка.
  • сіль.

Промити синенькі, вирізати непотрібні частини, порізати соломкою. Посолити нарізку, через півгодини промити в воді, просушити. Обваляти баклажанну нарізку в крохмалі.

Підсмажити на сковорідці з маслом синенькі. Щоб вони не підгоріли і рівномірно придбали золотистий колір, їх потрібно постійно перемішувати. Перекласти підсмажені овочі в сотейник.

Обсмажити на сухій сковороді перець, порізаний соломкою. Для цього достатньо кількох хвилин. Перекласти готові овочі до синенькі.

Поставити сотейник на плиту, включити найменший вогонь. Поки овочі тужать, можна приготувати для них заливку. Полити овочі водичкою – 200 мл, потім додати оцет, соєвий соус, сіль, цукор і сухий імбир. Перемішати всі продукти, довести до кипіння, проварити протягом п’яти хвилин і зняти з вогню.

Посипати блюдо часничком, накрити кришкою і дати постояти. Через півгодини баклажани в кисло солодкому соусі по китайськи готові до дегустації.

2. Баклажани з овочами по-китайськи в клярі

Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти

Складається це ароматне, вітамінне і привабливе на вигляд страва з наступних компонентів:

  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Цукіні середнього розміру, баклажани, морква, огірки – по 2 шт. кожного інгредієнта.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний, цукровий пісок – по 1 столовій ложці з гіркою.
  • Сухе біле вино, соєвий соус, масло гірчиці – за смаком.
  • Капуста брюссельська – 130 г.

Почистити всі овочі, промити, порізати соломкою, цибулю – півкільцями.

У глибокій тарілочки збити яєчний білок до густої консистенції, додати до нього 1/2 чайної ложки крохмалю. Кляр повинен вийти не занадто рідким, і не дуже густим. Капнути в тісто пару крапель соєвого соусу і полити готовою сумішшю баклажани.

Розігріти сковорідку, влити олію, обсмажити на ньому спочатку цибулю, потім моркву до м’якості. Перекласти піджарку на тарілку. Потім підсмажити кабачкову нарізку, кинути нарізані соломкою огірки, і в кінці капусту.

Останніми готуватимуться баклажани. Синенькі потрібно обсмажувати в декілька заходів, щоб вони добре підрум’янилися з усіх боків.

Потім скласти назад все смажені овочі в одну сковороду, полити соєвим соусом, оцтом, поцукрити і готувати на сильному вогні протягом двадцяти хвилин. Зняти блюдо з вогню, посипати подрібненим часником.

Хрусткі синенькі в соєвому соусі з огірком готові. Це дуже смачне, незвичайне і барвисте на вигляд страва може стати прикраса будь-якого столу. Його можна готувати на зиму. Розкласти продукт по банках, закрити капроновими кришками і відправити на зберігання в холодильник.

3. Баклажани по-китайськи зі свининою

Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти

Необхідні інгредієнти:



  • Свинина (м’якоть) – 300 г.
  • Молоді синенькі середнього розміру – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • цибулина.
  • Солодкий перець жовтого кольору – 1 шт.

Для заливки:

  • Соєвий соус, до складу якого входить екстракт часнику і гострого перцю – 100 мл.
  • Цукор – 30 г.
  • Оцет яблучний – 1/2 склянки.
  • Оцет столовий – 1 чайна ложка.
  • Борошно – 1,5 столових ложки.
  • кунжутні зерна.

Порізати м’ясо соломкою, обсмажити на рослинному маслі з додаванням невеликої кількості солі. Перекласти смажену свинину в окрему миску.

Підготувати синенькі, порізати соломкою, посолити і дати постояти протягом півгодини, щоб не гірчить.

Перець, морква і цибуля порізати таким же чином. Перекласти в чавунець, згасити до м’якості. За кінцівці кинути подрібнений часничок. Перемішати свинину з смаженими овочами.

Віджати злегка синенькі, підсмажити на сковороді до золотистого кольору. Укласти в сотейник всі компоненти, влити 100 мл води, перемішати і згасити на слабкому вогні 10 хвилин.

Змішати оцет з соєвим соусом, додати борошно в декілька заходів, насіння кунжуту і цукор. Гарненько перемішати і полити готової заливкою овочі з м’ясом. Як тільки соус загусне, страва готова. Накрити його кришкою і дати постояти півгодини. До речі, приготувати такі баклажани по китайськи можна з куркою або яловичиною.

4. Карамелізовані баклажани по-китайськи

Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти


склад:

  • Баклажан середнього розміру.
  • Гіркий перець – 1 стручок.
  • Часник – 3 зуба.
  • Масло рослинне.
  • лук пір’ям.

Для поливання:

  • Імбир мелений, чорний перець мелений – за смаком.
  • Рисовий оцет (можна замінити звичайним) – 15 г.
  • Рибний соус – 15 г.
  • Коричневий цукровий пісок – 1 чайна ложка з гіркою.
  • Соєвий соус – 50 мл.

Промити синенькі, порізати соломкою, посипати сіллю і відставити, поки вони не пустять сік.

Тим часом можна приготувати соус. Змішати всі компоненти для заливки в одному посуді.

Злити сік з баклажанів, злегка віджати і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Пропассеровать на маслі дрібно нарізаний часник і гострий перець. Вилити в цю масу соус, перемішати і гарненько підігріти. Перекласти баклажани в соус, обсмажити на сильному вогні. Щоб вони не підгоріли їх потрібно постійно помішувати.

Відкинути карамелізовані овочі на тарілку, посипати дрібно нашаткованою зеленою цибулею і можна подавати на стіл.

5. Баклажани з картоплею по-китайськи

Любіть баклажани по-китайськи? Ось вам найсмачніші рецепти

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Синенькі – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Салатний перець – 3 шт.
  • Часник – 1/2 головки.
  • одна цибулина.
  • сіль.
  • пучок петрушки.
  • Перець чорний мелений.
  • мелений коріандр.

Для приготування соусу потрібно:

  • Винний оцет – 30 мл.
  • Крохмаль картопляний – 15 г.
  • Вода – 250 мл.
  • Кетчуп або томатна паста – 20 г.
  • Соєвий соус – 30 г.

Почистити цибулю, моркву, картоплю, часник, видалити чашолистки у баклажанів, насіння і хвостики – у перців.

Порізати синенькі соломкою, посипати сіллю, відставити на півгодини.

Порізати картоплю пластинками, обсмажити на олії до золотистої скоринки. Нашаткувати дрібно цибулю, пропассеровать на слабкому вогні.

Віджати синенькі, підсмажити до м’якості. Додати до підсмаженні морквину, готувати сім хвилин. Потім кинути цибулю з подрібненим часником. Через хвилину покласти картоплю і нарізану кубиками сирої перець.

Приправити блюдо спеціями, перчиком, посолити за смаком, згасити ще пару хвилин.

Влити в миску воду, потім кетчуп, соєвий соус, перемішати, підсипати в декілька заходів крохмаль, ще раз ретельно все розмішати.

Полити готової заливкою овочі, згасити ще п’ять хвилин. Зняти з вогню, посипати зеленню.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*