Який напій по вишуканості і романтичності може зрівнятися з вишневим лікером? Ароматна рідина рубінового кольору чудово виглядає в кришталевих келихах, осяяних свічками! А щоб не сумніватися в якості продукту, найкраще приготувати лікер з вишні в домашніх умовах.
Варіантів приготування напою існує безліч: його можна зробити на коньяку, горілки, спирту або навіть самогон. Сміливо вибирайте будь-який рецепт з добірки, і вже через пару місяців ви зможете порадувати своїх близьких смачним лікером!
1. Домашній лікер з вишні на горілці
Якщо ви не знаєте, як зробити лікер з вишні, скористайтеся цим досить простим рецептом.
Буде потрібно:
- Вишня – 1 кг.
- Цукор – 5 00 г.
- Ванільний цукор – 1 ч. Л.
- Кориця – 1 паличка.
- Мускатний горіх – щіпка.
- Горілка – 750 мл.
приготування:
Ягоди потрібно помити і помістити в трилітрову банку. Туди ж треба всипати цукор, звичайний і ванільний, паличку кориці і мускатний горіх. Потім потрібно кілька разів добре струснути банку, щоб цукор і прянощі рівномірно розподілилися серед вишень.
Банку потрібно закрити капроновою кришкою, і на 10 діб помістити в льох або комору (місце зберігання повинно бути темним і прохолодним), після чого залити ягоди горілкою і зберігати в погребі ще місяць.
Через 30 днів рідину потрібно процідити і розлити вишневий лікер по пляшках.
2. Вишневий лікер на спирту
Вишневий лікер можна приготувати і без горілки, на звичайному харчовому спирту. Багато цінителів вважають, що напій, приготований саме за цим рецептом, – найсмачніший і насичений.
Буде потрібно:
- Спирт харчовий – 500 мл.
- Вишні (в цьому рецепті можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду) – 500 г.
- Цукровий пісок – 500 г.
- Дистильована вода – 250 мл.
приготування:
Вишню потрібно промити і видалити з неї кісточки. Ягоди розім’яти виделкою і покласти у велику посудину, наприклад трилітрову банку. Частина вишневих кісточок потрібно роздрібнити і додати до ягодам.
Далі слід залити вишню і кісточки спиртом, щільно закрити посудину і помістити його на 20 днів у прохолодне і темне місце.
Через 20 днів посудину потрібно дістати і процідити напій.
Потім слід нагріти воду з цукром і приготувати сироп. Коли сироп охолоне, його необхідно влити в настоянку з вишні і гарненько з нею перемішати.
Тепер можна розливати лікер по пляшках. Зберігати його слід в холодильній камері або погребі, а вживати можна як мінімум через місяць після приготування.
3. Вишневий лікер на самогоні
Замість самогону в цьому рецепті можна використовувати і інші міцні алкогольні напої.
Буде потрібно:
- 500 г свіжої вишні з кісточками.
- 1 кг цукру.
- 1 л дистильованої води.
- 2 л самогону (40 градусів).
- ½ ч. Л. лимонної кислоти.
приготування:
Перебрані і промиті ягоди потрібно покласти в каструлю і залити водою. Каструлю поставити на вогонь, довести її вміст до кипіння, зменшити вогонь і варити вишню ще протягом 15 хвилин.
Отриманий вишневий компот потрібно охолодити і процідити (ягоди для приготування цього напою більше не будуть потрібні).
У рідину треба всипати цукровий пісок і знову поставити її на конфорку. Нагрівати, помішуючи, до тих пір, поки пісок не розчиниться. При цьому слід постійно знімати піну, що утворюється.
Тепер потрібно повторно охолодити рідину, після чого перемішати її з самогоном. У суміш потрібно додати трохи лимонної кислоти.
Напій потрібно розлити в пляшки і поставити в льох або комору як мінімум на три місяці.
4. Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
Вишневе листя додадуть лікеру з чорноплідної горобини тонкий і вишуканий аромат.
Буде потрібно:
- Ягоди черноплодки – 400 г.
- Вишневі листочки – 100-150 шт.
- Цукор – 300 г.
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Вода дистильована – 1,5 л.
- Горілка – 1 л.
приготування:
Перш за все, листя вишневого дерева потрібно промити, залити водою і довести до кипіння. Потім потрібно зменшити вогонь, накрити листя кришкою і тримати на вогні ще протягом 10 хвилин.
Після цього шумівкою витягти листя з відвару і засипати в нього помиту і перебраний черноплодки і цукровий пісок. Цю суміш потрібно кип’ятити протягом 15 хвилин.
Потім треба вимкнути вогонь, всипати в суміш лимонну кислоту і все перемішати. Після охолодження суміші, її потрібно процідити і влити в рідину горілку. Лікер розлити по пляшках і поставити на зберігання в льох.
5. Португальська вишневий лікер жінжінья
Жінжінью, поряд з портвейном, можна вважати національним алкогольним напоєм Португалії. Традиційно його подають із солодкими листковими тістечками, з якими кислуватий лікер чудово поєднується.
Для того, щоб спробувати цей чудовий напій, необов’язково їхати в Португалію, адже приготувати жінжінью можна і в домашніх умовах.
- Буде потрібно:
- Вишня (для цього напою краще брати кислі ягоди) – 1 кг;
- Коньяк – 1 л;
- Червоне вино – 1 л;
- Цукор коричневий – 750 г;
- Кориця – 1 паличка;
- Цедра лимону;
- Гвоздика (пряність) – 1 бутон.
приготування:
Зазвичай жінжінью роблять на коньяку, але замість нього можна взяти і бренді. Отже, потрібно перемішати коньяк з вином і всипати в цю суміш коричневий цукор. Після того, як суміш буде гарненько перемішана, в неї потрібно всипати вишню, лимонну цедру і прянощі.
Потім потрібно перелити жінжінью в пляшку, закупорити її і на пару місяців відправити в льох або комору. Щотижня бутель потрібно струшувати, щоб уникнути осідання цукру на дні.
6. Лікер з вишні на коньяку і горілки
Буде потрібно:
- Вишня свіжа – 1 кг.
- Цукровий сироп, приготовлений з 200 мл води і 200 г цукру, – 200 мл.
- Якісна горілка – 400 мл.
- Коньяк – 800 мл.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Цедра половинки лимона.
приготування:
Вишню потрібно помити і, не видаляючи кісточок, помістити у велику банку. Потім треба засипати ягоди цукровою пудрою і залишити на пару годин. Коли вишня з пудрою настоїться, потрібно додати в банку лимонну цедру, влити коньяк і горілку.
Отриману заготівлю рекомендується протягом 1,5 місяця зберігати в теплому і темному місці. Після закінчення цього терміну потрібно приготувати цукровий сироп і перемішати його з заготівлею. Отриману суміш слід зберігати ще 7 днів, а потім розлити по пляшках.
Leave a Reply