Шанувальниками корейської кухні є жителі різних країн. Пікантні блюда з яскраво-вираженим ароматом включають в меню різних місць громадського харчування і дуже цінуються відвідувачами. Багато хто вважає, що приготувати такі страви вдома дуже складно! Але це помилкова думка і ми вам це доведемо!
Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі помідори швидкого приготування по корейськи в декількох варіаціях, які ви можете використовувати у себе на кухні.
1. Помідори по-корейськи на швидку руку
Для приготування цієї закуски вам буде потрібно:
- стиглі томати солодких сортів – 2 кг;
- солодкий перець різного кольору – 4 шт .;
- часник – 2 середні головки;
- кінза, кріп і петрушка – по кілька гілочок;
- перець гострий – 2 стручки.
- Для заправки:
- оцет, бажано, яблучний – 100 мл;
- масло рослинне без запаху – 100 мл;
- цукор – 120 г;
- сіль – 40 г.
приготування:
Відрізати плодоніжки у перців, вибрати насіння і порізати на шматки. Очистити часник. Перемолоти солодкий, гіркий перець і часник разом. Порубати дрібно зелень.
Помідори промити, розрізати на чотири частини. Тепер потрібно укласти овочі шарами, і кожен шар присипати зеленню і гострої тертої масою. Виконати так до самого верху.
Закрити плотненько ємність кришкою, дати охолонути і поставити в перевернутому положенні такому положенні в холодильну камеру.
Уже через півдоби помідори можна подавати на стіл. Але, якщо ви почекаєте добу, закуска стане ще смачніше. Її можна подавати до будь-якого гарніру, вона доповнить будь-яку страву з м’ясом або рибою.
2. Гострі томати по-корейськи за добу
Це найшвидший рецепт, як можна зробити корейську закуску з томатів на зиму. До того ж це блюдо напевно сподобається любителям гостренького. Для її приготування вам буде потрібно кілька інгредієнтів:
- зелені помідори середнього розміру – 2 кг;
- солодкий перчик – 6 шт .;
- часник – 1 середня головка (4-5 зубчиків);
- сіль повареная – 40 г;
- цукор – 100 г;
- оцет – 100 г;
- масло соняшнику рафінована – 100 мл;
- пекучий перець – 2 стручки;
- улюблені спеції і прянощі – за смаком.
приготування:
Спочатку беремося за помідори. Гарненько їх промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо пластинками завтовшки близько 0,5 см.
Обполіскуємо солодкий перець, вирізаємо непотрібні частини і звільняємо від насіння. Нарізаємо перці кубиками. Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо на тертці або ножем.
З’єднуємо все нарізані інгредієнти в одній посудині, добре перемішуємо, солимо, заправляємо спеціями і кладемо цукор. У таку закуску можна додати приправку «хмелі-сунелі», мелений білий перець і приправу для корейських страв.
В самому кінці поливаємо заготовку маслом, додаємо оцет і перемішуємо. Перекладаємо помідори по корейськи в банку, закриваємо капроновою кришкою і поміщаємо на добу в холодильну камеру.
На наступний день, до обіду таку закуску можна вже подавати до м’яса, риби або картоплі.
3. Зелені помідори по-корейськи з морквою і хроном
Це не тільки найсмачніший, а й дуже популярний рецепт приготування томатів. Таке блюдо часто подають на святкові столи в якості гострої овочевої закуски.
Необхідні інгредієнти:
- зелені томати – 2,5 кг;
- морквина – 1 шт .;
- корінь хрону – 1 шт .;
- перець болгарський – 2 шт .;
- перець чорний горошком – 7 шт .;
- часник – 3 зубчики;
- лаврушка – 5 листів;
- зелень кропу – 1 невеликий пучок.
приготування:
Очистити від шкірки корінь хрону, морквину, вирізати непотрібні фрагменти. Видалити плодоніжки у перців, вибрати насіння. Порізати овочі на шматки і перемолоти на комбайні або м’ясорубці.
Промити помідори, просушити і зробити на кожному овочі надріз, але не до кінця. Нафарширувати кожен томат сумішшю з перцю, моркви і хрону.
Тепер, коли заготовки приготовлені, потрібно підготувати тару. Промити гарненько літрові баночки, обдати їх окропом і просушити. На дно кожної ємності покласти по листку лаврове листя, гілочки кропу і 2-3 горошини чорного перцю.
Наверх спецій і приправ укласти плотненько фаршировані томати.
Тепер залишилося приготувати маринад. У невелику каструльку влити 2 літри очищеної води, підсипати сіль, цукор. Після закипання зняти з вогню і додати оцет.
Залити томати гарячим маринадом, накрити закаточними кришками. Щоб така заготовка на зиму простояла довго і не «вибухнула», її потрібно простерилізувати протягом десяти хвилин. Після стерилізації закатати помідори, укутати в ковдру і після охолодження винести на зберігання в підвал або комору. Для негайного користування цього робити необов’язково.
4. Помідори по-корейськи з солодким перцем
Такі помідори по корейськи швидко і смачно зможе приготувати навіть початківець кулінар. Цей варіант корейських томатів підійде для тих, у кого зовсім немає часу возитися на кухні, а так хочеться порадувати своїх чимось смачненьким і незвичайним.
Необхідні інгредієнти:
- зелені помідори – 1 кг;
- перець солодкий різних кольорів – 3 шт .;
- олія соняшникова без запаху – 1/4 склянки;
- оцет столовий – 50 г;
- часник – 5 невеликих зубків;
- цукор – 50 г;
- сіль – 15 г;
- 1 стручок гіркого перцю;
- кріп і петрушка – по невеликому пучку.
приготування:
Спочатку потрібно добре промити зелень і дрібно порізати. Потім промити помідори, нарізати часточками товщиною близько 1 см.
Промити болгарський перець, видалити непотрібні частини і випатрати насіння. Нарізати овочі соломкою.
Очистити часник, пропустити через прес.
Всі подрібнені інгредієнти змішати в одній посудині, посолити, поперчити, підсолодити, додати мелений на м’ясорубці гострий перець і добре перемішати.
Заправити закуску маслом і додати оцет за вказаною рецептурою. Ще раз перемішати.
Розкласти готовий продукт по чистим підлогу літровим баночках, закрити плотненько кришками і поставити настоюватися в холодильник.
Вже через десять годин томати по корейськи з перцем і часником можна подавати на стіл.
Leave a Reply