Полюбляєте помідори по-корейськи? Ось рецепти швидкого приготування



Шанувальниками корейської кухні є жителі різних країн. Пікантні блюда з яскраво-вираженим ароматом включають в меню різних місць громадського харчування і дуже цінуються відвідувачами. Багато хто вважає, що приготувати такі страви вдома дуже складно! Але це помилкова думка і ми вам це доведемо!

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі помідори швидкого приготування по корейськи в декількох варіаціях, які ви можете використовувати у себе на кухні.

1. Помідори по-корейськи на швидку руку

Для приготування цієї закуски вам буде потрібно:

  • стиглі томати солодких сортів – 2 кг;
  • солодкий перець різного кольору – 4 шт .;
  • часник – 2 середні головки;
  • кінза, кріп і петрушка – по кілька гілочок;
  • перець гострий – 2 стручки.
  • Для заправки:
  • оцет, бажано, яблучний – 100 мл;
  • масло рослинне без запаху – 100 мл;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 40 г.

приготування:

Відрізати плодоніжки у перців, вибрати насіння і порізати на шматки. Очистити часник. Перемолоти солодкий, гіркий перець і часник разом. Порубати дрібно зелень.

Помідори промити, розрізати на чотири частини. Тепер потрібно укласти овочі шарами, і кожен шар присипати зеленню і гострої тертої масою. Виконати так до самого верху.

Закрити плотненько ємність кришкою, дати охолонути і поставити в перевернутому положенні такому положенні в холодильну камеру.

Уже через півдоби помідори можна подавати на стіл. Але, якщо ви почекаєте добу, закуска стане ще смачніше. Її можна подавати до будь-якого гарніру, вона доповнить будь-яку страву з м’ясом або рибою.

2. Гострі томати по-корейськи за добу

Любіть помідори по-корейськи? Ось рецепти швидкого приготування

Це найшвидший рецепт, як можна зробити корейську закуску з томатів на зиму. До того ж це блюдо напевно сподобається любителям гостренького. Для її приготування вам буде потрібно кілька інгредієнтів:

  • зелені помідори середнього розміру – 2 кг;
  • солодкий перчик – 6 шт .;
  • часник – 1 середня головка (4-5 зубчиків);
  • сіль повареная – 40 г;
  • цукор – 100 г;
  • оцет – 100 г;
  • масло соняшнику рафінована – 100 мл;
  • пекучий перець – 2 стручки;
  • улюблені спеції і прянощі – за смаком.

приготування:

Спочатку беремося за помідори. Гарненько їх промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо пластинками завтовшки близько 0,5 см.

Обполіскуємо солодкий перець, вирізаємо непотрібні частини і звільняємо від насіння. Нарізаємо перці кубиками. Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо на тертці або ножем.

З’єднуємо все нарізані інгредієнти в одній посудині, добре перемішуємо, солимо, заправляємо спеціями і кладемо цукор. У таку закуску можна додати приправку «хмелі-сунелі», мелений білий перець і приправу для корейських страв.

В самому кінці поливаємо заготовку маслом, додаємо оцет і перемішуємо. Перекладаємо помідори по корейськи в банку, закриваємо капроновою кришкою і поміщаємо на добу в холодильну камеру.

На наступний день, до обіду таку закуску можна вже подавати до м’яса, риби або картоплі.



3. Зелені помідори по-корейськи з морквою і хроном

Любіть помідори по-корейськи? Ось рецепти швидкого приготування

Це не тільки найсмачніший, а й дуже популярний рецепт приготування томатів. Таке блюдо часто подають на святкові столи в якості гострої овочевої закуски.

Необхідні інгредієнти:

  • зелені томати – 2,5 кг;
  • морквина – 1 шт .;
  • корінь хрону – 1 шт .;
  • перець болгарський – 2 шт .;
  • перець чорний горошком – 7 шт .;
  • часник – 3 зубчики;
  • лаврушка – 5 листів;
  • зелень кропу – 1 невеликий пучок.

приготування:

Очистити від шкірки корінь хрону, морквину, вирізати непотрібні фрагменти. Видалити плодоніжки у перців, вибрати насіння. Порізати овочі на шматки і перемолоти на комбайні або м’ясорубці.

Промити помідори, просушити і зробити на кожному овочі надріз, але не до кінця. Нафарширувати кожен томат сумішшю з перцю, моркви і хрону.

Тепер, коли заготовки приготовлені, потрібно підготувати тару. Промити гарненько літрові баночки, обдати їх окропом і просушити. На дно кожної ємності покласти по листку лаврове листя, гілочки кропу і 2-3 горошини чорного перцю.

Наверх спецій і приправ укласти плотненько фаршировані томати.

Тепер залишилося приготувати маринад. У невелику каструльку влити 2 літри очищеної води, підсипати сіль, цукор. Після закипання зняти з вогню і додати оцет.

Залити томати гарячим маринадом, накрити закаточними кришками. Щоб така заготовка на зиму простояла довго і не «вибухнула», її потрібно простерилізувати протягом десяти хвилин. Після стерилізації закатати помідори, укутати в ковдру і після охолодження винести на зберігання в підвал або комору. Для негайного користування цього робити необов’язково.

4. Помідори по-корейськи з солодким перцем

Любіть помідори по-корейськи? Ось рецепти швидкого приготування

Такі помідори по корейськи швидко і смачно зможе приготувати навіть початківець кулінар. Цей варіант корейських томатів підійде для тих, у кого зовсім немає часу возитися на кухні, а так хочеться порадувати своїх чимось смачненьким і незвичайним.

Необхідні інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;
  • перець солодкий різних кольорів – 3 шт .;
  • олія соняшникова без запаху – 1/4 склянки;
  • оцет столовий – 50 г;
  • часник – 5 невеликих зубків;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 15 г;
  • 1 стручок гіркого перцю;
  • кріп і петрушка – по невеликому пучку.

приготування:

Спочатку потрібно добре промити зелень і дрібно порізати. Потім промити помідори, нарізати часточками товщиною близько 1 см.

Промити болгарський перець, видалити непотрібні частини і випатрати насіння. Нарізати овочі соломкою.

Очистити часник, пропустити через прес.

Всі подрібнені інгредієнти змішати в одній посудині, посолити, поперчити, підсолодити, додати мелений на м’ясорубці гострий перець і добре перемішати.

Заправити закуску маслом і додати оцет за вказаною рецептурою. Ще раз перемішати.

Розкласти готовий продукт по чистим підлогу літровим баночках, закрити плотненько кришками і поставити настоюватися в холодильник.

Вже через десять годин томати по корейськи з перцем і часником можна подавати на стіл.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*