Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти



Зелені помідори, сподіваємося, все знають, в сирому вигляді їсти не можна. Все через речовини соланін, яке отруйно для людини. Цей же соланін з’являється в позеленіли бульбах картоплі – їх краще викинути, так як в присутній крохмаль не дає цієї отрути розкладатися.

А ось в незрілих помідорах від соланіну можна позбутися – він повністю розкладається при термічній обробці в присутності солі і оцту. Тому, консервація незрілих томатів – відмінний варіант зберегти вітаміни в овочах і в зимовий час їсти смачний салат.

Як маринувати зелені помідори – наша добірка кращих рецептів на цій сторінці.

Зміст:

  1. Бабушкін спосіб маринування зелених помідорів
  2. Зелені помідори холодним способом
  3. Зелені помідори, мариновані з медом
  4. Зелені томати з горіхами
  5. Мариновані зелені помідори «Все стане в нагоді»
  6. Зелені і червоні помідори з листям моркви

1. Бабушкін спосіб маринування зелених помідорів

Виконує рецепт в 3-х літрових банках, без стерилізації. Дрібні помідори – 4,5 кг ставляться цілком, великі – порізати на частини, щоб в шийку проходили без праці. Залити водою, воду злити і по її кількості (пропорційно) треба приготувати маринад з таких складових:

  • 1 кг червоного болгарського перцю;
  • 250 г очищеного часнику;
  • 4 кореня хрону середнього розміру;
  • 1 л оцту 9%;
  • 250 г цукру;
  • 250 г солі;
  • По пучку зелені петрушки і селери;
  • 5 лаврових листків;
  • 1 ч.л. горошин чорного перцю.

Всі складові заливки (крім перцю горошком і лавра) пропустити через м’ясорубку, викласти в воду, з сіллю, цукром і оцтом, кип’ятити 40 хвилин. Гарячим маринадом залити помідори і відразу закатати. Виходить точно так, як в СРСР продавали в 3-х літрових банках.

2. Зелені помідори холодним способом

Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти

Такі зелені мариновані помідори готуються швидким способом, а на смак – пальчики оближеш. Виходять вони трошки гострі, зате морочитися багато не треба, причому, це будуть саме мариновані, а не солоні томати.

Рецепт на зиму готується в 3-х літрових банках:

На дно банки покласти 2 зубки часнику, нарізаних на 3-4 часточки, 1 очищений корінець хрону, половину невеликого гострого перчика, розрізаного вздовж з насінням і хвостиком, 1 листик чорної смородини і доверху заповнити невеликими зеленими помідорами.

У банку всипати 1 ст.л. з гіркою кристалічної солі (без йоду), по 0,5 склянки цукру і оцту 9%, потім закинути 6 таблеток і відразу закатати.

Віднести в холодне місце (підвал або льох), перевернути догори дном. Потім бажано становище банки міняти хоча б раз на тиждень.

3. Зелені помідори, мариновані з медом

Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти

Ну дуже смачні мариновані різані томати без зелені і часнику. Готувати простіше в банках на 1 л. Справжнє жіноче насолоду, а для чоловіків можна в баночку закинути по шматочку перчика.

Для заготівлі треба зелені або бурі помідори порізати на кружки товщиною до 1,5 см. Так само порізати великі цибулини. На дно банки закинути по 2 лаврові листочки, по 5 горошин запашного і чорного перцю, 5 бутончиків гвоздики. Далі шарами заповнити банку майже до верху.

Приготувати маринад на 3 однолітровим банки або 1 трилітрову з:

  • 1,5 л води;
  • 2 ст.л. солі;
  • 6 ч.л. цукру;
  • 1, 5 ст.л. меду.

Маринад закип’ятити без меду, потім додати мед, розмішати, залити в банки і поставити на стерилізацію: для банок на 1 л – 5 хвилин з моменту закипання води в лазні, 2 л – 10 хвилин, 3 л – 15 хвилин. відразу закатати.



4. Зелені томати з горіхами

Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти

Дуже смачний рецепт з часником і соусом з волоськими горіхами з турецької кухні. Так можна робити салат і з червоними помідорами, можна комбінувати зелені та червоні, а також робити їх зі сливами і яблуками. Виходить оригінальна закуска. До рецептом можна додати і трохи перцю чилі – салат матиме пікантність.

Складові:

  • 1 кг зелених і червоних щільних помідорів;
  • 1 стакан товчених ядер волоських горіхів;
  • 1 стакан насіння кінзи, а якщо не любите – можна взяти кунжут;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 2 ст.л. яблучного оцту;
  • 1 ст.л. без верху солі.
  • Рослинна олія для заливки зверху.

готування:

Томати помити, наколоти у плодоніжки, залити на 15 хвилин окропом, потім на друшляку дати стекти. Кожен розрізати на 4 частини.

Потовкти в ступці часник, насіння і горіхи (можна блендером), додати сіль і оцет і вимішати.

Отриману масу змішати з помідорами і щільно заповнити ними сухі прожарені банки до трохи вище плічок.

Рослинна олія нагріти, залити поверх салату на 2 см, закрити кришками.

Зберігати в холодильнику, їсти можна вже через 3 дні. Вибирати разом з маслом, салат перед подачею перемішати. Термін зберігання – до 6-ти місяців, чим більше гострого перцю – тим довше.

5. Мариновані зелені помідори «Все стане в нагоді»

Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти


Відмінний варіант заготовки, в яку йде все, що довелося зібрати з городу під кінець сезону.

Беремо банки на 3 л, моєму, сушить в духовці (це одночасно і стерилізація буде).

Зелені і бурі помідори беремо цілком, моєму.

Готуємо різну городню некондицию: маленькі цибулинки, часник, дрібні морквини, криві перчики, в тому числі, і гострі малюки.

На банку потрібні також листя смородини, вишні, хрону, селери – по кілька штук. Доповнюємо петрушкою, базиліком, іншою зеленню. Все почистити, помити, в друшляку обдати окропом.

У кожну банку йде по 3 лаврушки, по 10 горошин різних перців, 5 бутонів гвоздики.

Заповнювати банки помідори, перекладаючи підготовленими овочами і листям. Заповнити, на 3-4 см не доходячи до горлечка.

Зварити маринад: на 3 л води взяти 350 г цукру і 250 г солі, довести до кипіння і розчинення кристалів. Залити в банку по плечики.

Далі потрібно зробити гніт – для цього звичайну скляну пляшку з чистим дном треба заповнити водою і помістити в банку з помідорами.

Спочатку помідори можуть виступати за межі маринаду, але через деякий час вони обмякнут і зануряться в маринад. Нехай так постоять близько години.

Потім маринад злити, додати склянку води, дати покипіти 2-3 хвилини і знову залити помідори вже по самий верх і відразу закупорити. Виходить гарна і різноманітна закуска з оригінальним пряним смаком.

6. Зелені і червоні помідори з листям моркви

Маринуємо зелені помідори: найсмачніші рецепти

Незвичайний рецепт маринування з морквяної бадиллям, в якому томати виходять схожими на корейські за смаком, тільки без тієї пекучості, а просто трошки пікантні.

Рецепт розрахований на банки 3 л, на одну треба заготовити 4 морквяних хвостика з листям і верхнім шматочком коренеплоду. Важливо добре вимити і вичистити ножичком місця, де може зберегтися бруд. Потім обдати окропом.

Помідори – зелені, бурі і стиглі, надрізати біля плодоніжки, в кожну вкласти по шматочку часнику, моркви і листочок петрушки.

На дно банки закинути парасольку кропу, кілька лаврушек і горошин перцю, шматочок хрону і гострого перчика розміром з ніготь. Заповнити помідорами банку, перекладаючи морквяними листям.

Два рази залити окропом з перервою в 20 хвилин. Потім зварити маринад: на 6 л води по 1-му склянці солі і цукру і 2 склянки оцту 9%. Киплячим залити помідори і відразу закупорити.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*