Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола



Рукола – один з найпопулярніших видів листового салату. Її додають в різні страви, як в якості прикраси, так і додаткового інгредієнта. Легкий пікантний смак цього оригінального зеленого овоча привертають все більше шанувальників. Помідори, сир, рукола – ідеальне поєднання для холодних закусок, про які ми сьогодні вам і розповімо. Це дуже прості, оригінальні рецепти, які вам неодмінно сподобаються.

1. Салат з помідорів, сиру і руколи

Щоб зробити самому такий барвистий, вітамінний і супер смачну салатик, вам буде потрібно:

  • свіжі листочки руколи – 120 г;
  • помідори сорту «чері» – 250 г;
  • сир твердий (російський або голландський) – 40 г;
  • горішки кедра – 1 жменя;
  • масло з оливок Extra Virgin;
  • оцет яблучний – 15 г;
  • сіль перець.

приготування:

Обполоснути помідори, розрізати навпіл, скласти в салатник. Натерти на дрібну тертку сир. Промити під проточною водою рукколу, просушити на паперовому рушнику. Перекласти листя в салатник. Посипати сиром і кедровими зернами.

Полити блюдо оцтом і олією, додати сіль, перець, перемішати.

2. Салат з помідорами, руколою і сиром моцарелла по-італійськи

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола

Готується такий салатик легко швидко з наступних компонентів:

  • помідори черрі – 300 г;
  • сир моцарелла – 250 г;
  • салатні листя – 120 г;
  • оцет білий винний – 20 мл;
  • оливкова олія холодного віджиму – 30 мл.

приготування:

Обполоснути помідори, просушити, нарізати половинками. Нарізати кубиками моцарелу. Скласти в салатник продукти, додати салатні листя. При необхідності посолити, поперчити. Заправити салат олією, полити оцтом і перемішати.

3. Салат з помідорів з руколою і часником

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола

Це ароматне, легке і пікантне на смак блюдо стане відмінною закускою на будь-якому столі.

Для його приготування потрібно:

  • салатні листя руколи – 130 г;
  • стиглі томати (бажано черрі) – 250 г;
  • оцет винний – 1 столова ложка;
  • оцет бальзамічний – 1 столова ложка;
  • олію з соняшнику або оливок – 2 столових ложки;
  • сіль морська, перець;
  • часник – 2 невеликих зубки.

приготування:

Нарізати черрі часточками, звичайні томати – кубиками. Очистити часничок, пропустити через прес або натерти на дрібну тертку. Змішати томати з часником і руколою. Полити оцтом, посолити, поперчити за смаком і заправити олією. Гарненько перемішати продукти, і можна відразу ж після приготування їсти готову страву.

4. Салат з помідорами, сьомгою і руколою

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола

Готується це дуже смачна страва з наступних інгредієнтів:

  • сьомга – 170 г;
  • томати черрі – 170 г;
  • свіжі листочки руколи – 200 г;
  • сир твердий – 40 г;
  • кунжутне насіння – 20 г;
  • сіль перець;
  • бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – ​​1,5 столових ложки.

приготування:

Щоб зберегти смак і свіжість салатних листя, їх не рекомендується мити. Тому, постарайтеся придбати продукт, який можна відразу ж класти в блюдо.

Розрізати черрі навпіл. Скласти в салатник разом з руколою.

Нарізати маленькими шматочками рибу, додати до вже наявних компонентами.

Посипати продукти кунжутним насінням, перчиком і сіллю, перемішати. Полити оцтом і заправити олією, перемішати.



Перекласти готову страву на красиву тарілочку, і перед подачею на стіл, посипати крупно натертим сиром.

Кому не подобається гірчинка, яку надає салату рукола, цей інгредієнт можна замінити салатом «Айсберг». До речі, замість сьомги можна використовувати і інші види червоної риби – лосось, форель. Дивовижний смак страви при цьому не змінюється.

5. Салат з помідорами, руколою і авокадо

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола


Це легке, апетитне на вид блюдо італійської кухні неодмінно сподобається всій вашій родині. Їм можна пригостити раптово наскочили гостей. Адже готується воно легко і дуже швидко.

Необхідний склад продуктів:

  • великий плід авокадо – 1 шт .;
  • рукола – 1 пучок;
  • томати сорту «чері» – 150 г;
  • олія оливкова Extra Virgin – 30 мл;
  • бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
  • сіль перець.

приготування:

Почистити авокадо, вилучити кісточку і нарізати м’якоть кубиками або скибочками. Розрізати на половинки чері. Обполоснути рукколу, просушити. Скласти всі продукти в миску. Полити оцтом, додати перець, сіль і заправити олією. Перемішати салат і можна подавати до столу.

6. Салат з помідорами, руколою і яйцями перепелиці в поєднанні з рибою

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола

Необхідні компоненти:

  • малосольная сьомга (лосось) – 60 г;
  • салатні листя – 100 г;
  • перепелині яйця – 10 шт .;
  • томати невеликого розміру – 15 шт .;
  • свіжий огірок – 1 шт.

Для заправки:

  • соус соєвий – 40 мл;
  • оливкова олія – ​​30 мл.

приготування:

Нарізати скибочками рибку, перекласти в миску. Додати до неї розрізані навпіл помідори. Нарізати пластинками огірок. Відварити яйця круто, остудити, очистити від шкаралупи і розрізати на половинки. Скласти все в загальну миску.

Додати сіль, перець, полити соєвим соусом і заправити олією, перемішати.

7. Салат з томатами, руколою і креветками

Салати з поєднання червоного, білого і зеленого: помідори, сир, рукола

Щоб зробити це екзотичне блюдо будинку, вам буде потрібно:

  • очищені морські креветки – 250 г;
  • салатна зелень – 100 г;
  • томати черрі – 100 г;
  • сир Пармезан – 30 г;
  • горіхи кедра – 1 чайна ложка;
  • оцет білий винний;
  • масло з оливок;
  • сіль перець.

приготування:

Очищений морської продукт необхідно обсмажити на сковороді з маслом. Розрізати помідори на половинки. Сир Пармезан натерти на дрібну тертку. На дні плоскою тарілочки рівномірно розкласти салатні листочки. Зверху покласти половинки томатів. Наверх них креветки і присипати все це тертим сиром. Полити продукти оцтом і олією. Прикрасити блюдо посипкою з кедрових горішків. Посолити і поперчити за смаком.

8. Салат з томатів з руколою і тунцем

Склад продуктів:

  • тунець консервований – 350 г;
  • салатні листя – 100 г;
  • томати черрі – 170 г;
  • перепелині яйця – 7 шт. (Можна замінити звичайними – 3 шт.);
  • ріпчаста білий лук – 1/2 головки;
  • масло з оливок;
  • оцет бальзамічний.

приготування:

Відкрити консервацію, злити масло. Розділити рибу на шматочки, перекласти в салатник. Помідори промити, порізати дольками. Зварені круто яйця очистити, нарізати кубиками (перепелині яйця – навпіл). Лук очистити, нарізати тонкими полуколечкамі. Скласти всі продукти в одну посудину. Додати масло, оцет і акуратно все продукти перемішати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*