Рукола – один з найпопулярніших видів листового салату. Її додають в різні страви, як в якості прикраси, так і додаткового інгредієнта. Легкий пікантний смак цього оригінального зеленого овоча привертають все більше шанувальників. Помідори, сир, рукола – ідеальне поєднання для холодних закусок, про які ми сьогодні вам і розповімо. Це дуже прості, оригінальні рецепти, які вам неодмінно сподобаються.
1. Салат з помідорів, сиру і руколи
Щоб зробити самому такий барвистий, вітамінний і супер смачну салатик, вам буде потрібно:
- свіжі листочки руколи – 120 г;
- помідори сорту «чері» – 250 г;
- сир твердий (російський або голландський) – 40 г;
- горішки кедра – 1 жменя;
- масло з оливок Extra Virgin;
- оцет яблучний – 15 г;
- сіль перець.
приготування:
Обполоснути помідори, розрізати навпіл, скласти в салатник. Натерти на дрібну тертку сир. Промити під проточною водою рукколу, просушити на паперовому рушнику. Перекласти листя в салатник. Посипати сиром і кедровими зернами.
Полити блюдо оцтом і олією, додати сіль, перець, перемішати.
2. Салат з помідорами, руколою і сиром моцарелла по-італійськи
Готується такий салатик легко швидко з наступних компонентів:
- помідори черрі – 300 г;
- сир моцарелла – 250 г;
- салатні листя – 120 г;
- оцет білий винний – 20 мл;
- оливкова олія холодного віджиму – 30 мл.
приготування:
Обполоснути помідори, просушити, нарізати половинками. Нарізати кубиками моцарелу. Скласти в салатник продукти, додати салатні листя. При необхідності посолити, поперчити. Заправити салат олією, полити оцтом і перемішати.
3. Салат з помідорів з руколою і часником
Це ароматне, легке і пікантне на смак блюдо стане відмінною закускою на будь-якому столі.
Для його приготування потрібно:
- салатні листя руколи – 130 г;
- стиглі томати (бажано черрі) – 250 г;
- оцет винний – 1 столова ложка;
- оцет бальзамічний – 1 столова ложка;
- олію з соняшнику або оливок – 2 столових ложки;
- сіль морська, перець;
- часник – 2 невеликих зубки.
приготування:
Нарізати черрі часточками, звичайні томати – кубиками. Очистити часничок, пропустити через прес або натерти на дрібну тертку. Змішати томати з часником і руколою. Полити оцтом, посолити, поперчити за смаком і заправити олією. Гарненько перемішати продукти, і можна відразу ж після приготування їсти готову страву.
4. Салат з помідорами, сьомгою і руколою
Готується це дуже смачна страва з наступних інгредієнтів:
- сьомга – 170 г;
- томати черрі – 170 г;
- свіжі листочки руколи – 200 г;
- сир твердий – 40 г;
- кунжутне насіння – 20 г;
- сіль перець;
- бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
- оливкова олія – 1,5 столових ложки.
приготування:
Щоб зберегти смак і свіжість салатних листя, їх не рекомендується мити. Тому, постарайтеся придбати продукт, який можна відразу ж класти в блюдо.
Розрізати черрі навпіл. Скласти в салатник разом з руколою.
Нарізати маленькими шматочками рибу, додати до вже наявних компонентами.
Посипати продукти кунжутним насінням, перчиком і сіллю, перемішати. Полити оцтом і заправити олією, перемішати.
Перекласти готову страву на красиву тарілочку, і перед подачею на стіл, посипати крупно натертим сиром.
Кому не подобається гірчинка, яку надає салату рукола, цей інгредієнт можна замінити салатом «Айсберг». До речі, замість сьомги можна використовувати і інші види червоної риби – лосось, форель. Дивовижний смак страви при цьому не змінюється.
5. Салат з помідорами, руколою і авокадо
Це легке, апетитне на вид блюдо італійської кухні неодмінно сподобається всій вашій родині. Їм можна пригостити раптово наскочили гостей. Адже готується воно легко і дуже швидко.
Необхідний склад продуктів:
- великий плід авокадо – 1 шт .;
- рукола – 1 пучок;
- томати сорту «чері» – 150 г;
- олія оливкова Extra Virgin – 30 мл;
- бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
- сіль перець.
приготування:
Почистити авокадо, вилучити кісточку і нарізати м’якоть кубиками або скибочками. Розрізати на половинки чері. Обполоснути рукколу, просушити. Скласти всі продукти в миску. Полити оцтом, додати перець, сіль і заправити олією. Перемішати салат і можна подавати до столу.
6. Салат з помідорами, руколою і яйцями перепелиці в поєднанні з рибою
Необхідні компоненти:
- малосольная сьомга (лосось) – 60 г;
- салатні листя – 100 г;
- перепелині яйця – 10 шт .;
- томати невеликого розміру – 15 шт .;
- свіжий огірок – 1 шт.
Для заправки:
- соус соєвий – 40 мл;
- оливкова олія – 30 мл.
приготування:
Нарізати скибочками рибку, перекласти в миску. Додати до неї розрізані навпіл помідори. Нарізати пластинками огірок. Відварити яйця круто, остудити, очистити від шкаралупи і розрізати на половинки. Скласти все в загальну миску.
Додати сіль, перець, полити соєвим соусом і заправити олією, перемішати.
7. Салат з томатами, руколою і креветками
Щоб зробити це екзотичне блюдо будинку, вам буде потрібно:
- очищені морські креветки – 250 г;
- салатна зелень – 100 г;
- томати черрі – 100 г;
- сир Пармезан – 30 г;
- горіхи кедра – 1 чайна ложка;
- оцет білий винний;
- масло з оливок;
- сіль перець.
приготування:
Очищений морської продукт необхідно обсмажити на сковороді з маслом. Розрізати помідори на половинки. Сир Пармезан натерти на дрібну тертку. На дні плоскою тарілочки рівномірно розкласти салатні листочки. Зверху покласти половинки томатів. Наверх них креветки і присипати все це тертим сиром. Полити продукти оцтом і олією. Прикрасити блюдо посипкою з кедрових горішків. Посолити і поперчити за смаком.
8. Салат з томатів з руколою і тунцем
Склад продуктів:
- тунець консервований – 350 г;
- салатні листя – 100 г;
- томати черрі – 170 г;
- перепелині яйця – 7 шт. (Можна замінити звичайними – 3 шт.);
- ріпчаста білий лук – 1/2 головки;
- масло з оливок;
- оцет бальзамічний.
приготування:
Відкрити консервацію, злити масло. Розділити рибу на шматочки, перекласти в салатник. Помідори промити, порізати дольками. Зварені круто яйця очистити, нарізати кубиками (перепелині яйця – навпіл). Лук очистити, нарізати тонкими полуколечкамі. Скласти всі продукти в одну посудину. Додати масло, оцет і акуратно все продукти перемішати.
Leave a Reply