Печінка тріски – один з найпопулярніших інгредієнтів в приготуванні салатів і закусок. Цей північний делікатес дуже корисний і відмінно поєднується з багатьма продуктами. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати салати з печінкою тріски і іншими компонентами смачно і швидко.
- Салат «Міледі»
- Закусочний салат з печінкою тріски з крабовими паличками
- Салат мімоза"
- Салат з печінкою тріски і сухофруктами
- Екзотичний салат з авокадо з печінкою тріски
1. Салат «Міледі»
Як приготувати найсмачніший салат, який підійде як для повсякденного, так і святкового столу? Для приготування цієї ароматної, ніжною закуски потрібно:
- Консервований продукт – 160 г.
- Стебла зеленої цибулі – 6-7 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Свіжі або мариновані огірочки – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Часник – 3 зуба.
- сіль.
Промити цибулю, дрібно порубати. Перемити зеленці, нарізати кубиками. Відварити круто яйця, почистити, натерти обидва продукти на крупну тертку. Відкрити консерви, розім’яти печінку разом з масляною заливкою. Почистити часничок, пропустити через землянку.
Відварити картоплю цілком, зняти шкірку, натерти на великій тертці.
З’єднати всі підготовлені інгредієнти у великій салатник, перемішати. Підсолити при необхідності, при бажанні можна додати пару пучок чорного свіжо меленого перцю. Перемішати ще раз і присипати зверху подрібненою зеленою цибулею.
Дієтичний салат з печінкою тріски, яйцями і свіжим огірком готовий, перед подачею, його потрібно поставити на пару годинок в холодильник. В охолодженому вигляді він набагато смачніше.
Цей класичний рецепт приготування холодної закуски повинен бути в арсеналі у кожної господині, яка хоче порадувати своїх близьких і гостей смачним блюдом.
2. Закусочний салат з печінкою тріски з крабовими паличками
Як приготувати салат з печінкою тріски за цим рецептом? Необхідні інгредієнти:
- Консерви – 150 г.
- Крабові палички – 150 г.
- Свіжовіджатий сік лимона – 15 г.
- Яйця – 3 шт.
- Консервована кукурудза – 100 г.
- Рис – 1/3 склянки.
- Подрібнені волоські горіхи – 2 столових ложки.
- Майонез – 20 г.
- Зелень кропу, пару стебел зеленої цибулі.
- Мелений чорний перець, сіль.
Відкрити консерви, злити половину масла, перекласти печінку з заливкою в салатник. Відварити рис в злегка підсоленій воді, потім добре промити і відкинути на друшляк. Відварити круто яйця, почистити, порізати кубиками, додати нарізку до трісці. Промити цибуля, кріп, подрібнити. Порізати кубиками крабові палички. Перекласти продукти до загальної маси, додати кукурудзу і рис.
Приправити салат перцем, посолити за смаком, заправити майонезом, посипати волоськими горіхами, добре перемішати і відправити в холодильник на пару годин.
Зробити такий салатик можна не тільки з кукурудзою, але і з зеленим горошком. Причому обидва страви виходять різними на смак.
3. Салат «Мімоза»
Це дуже смачне, привабливе на вигляд страва готується з наступних продуктів:
- Консерви – 250 г.
- Яйця – 4 шт.
- Морквина, картопля, солоні огірки – по 3 шт.
- Майонез або сметана.
- Сир Голландський – 70 г.
- Зелену цибулю пір’ям – 5 шт.
- сіль.
- Чорний мелений перець.
Відкрити консерви, перекласти продукт в миску, полити двома столовими ложками заливки, розім’яти. Натерти на великій тертці відварну картоплю і білки з жовтками окремо. Все терті інгредієнти розкласти по різних тарілках. Почистити відварну моркву. Зняти шкірку у огірочків. Натерти обидва інгредієнта крупно. Таким же чином подрібнити сир. Нашаткувати дрібними кубиками цибулю.
Тепер залишилося тільки скласти салат шарами. Перший пласт салату буде складатися з тертої картоплі, другий – з печінки з цибулею. Зробити майонезну сіточку, потім покласти терті огірочки, яєчний білок, злегка прим’яти салатик ложкою і присипати тертою морквою. За кінцівці розкласти рівномірно тертий сир і зробити ще раз майонезну сіточку. Зверху холодний листковий салат можна прикрасити тертим яєчним жовтком.
4. Салат з печінкою тріски і сухофруктами
Необхідні компоненти:
- Консерви – 200 г.
- Картопля – 3 шт.
- Одна велика цибулина.
- Чорнослив – 130 г.
- Яйця – 4 шт.
- Майонез – 300 г.
- Морквина середнього розміру – 2 шт.
- сіль.
Покроковий рецепт:
- Почистити відварну картоплю, натерти на великій тертці.
- Розділити відварені яйця. Жовтки подрібнити на дрібній тертці, білки – на крупній.
- Скласти в миску сухофрукти, залити окропом. Через десять хвилин злити воду, просушити сухофрукти і порізати маленькими шматочками.
- Злити половину масла з консервів і розім’яти печінку виделкою.
- Почистити цибулину, дрібно нашаткувати, обдати окропом і злегка віджати.
- Тепер потрібно скласти салатик шарами в такій послідовності: картопля, печінка тріски, цибуля, чорнослив, жовток, потім білок і морквина. Кожен шар потрібно обмазати майонезом.
- Зверху холодний салатик з чорносливом можна прикрасити тертим жовтком і білком.
5. Екзотичний салат з авокадо з печінкою тріски
Для приготування цього пікантного салату потрібно:
- Консерви – 1 шт.
- Картопля, яйця – по 3 шт.
- Авокадо середнього розміру – 1 шт.
- Морквина і цибуля ріпчаста – по 1 шт.
- Оцтова есенція – 10 г.
- Майонез або сметана.
- Пару гілочок кропу.
- сіль.
Витягти з банки консерви, порізати дрібними шматочками. Відварити картоплю, моркву і яйця. Почистити варені продукти. Натерти картоплю і моркву на крупну тертку. Яйця розділити на білки і жовтки, натерти на дрібній тертці. Очистити від шкірки авокадо, порізати дрібними кубиками, полити яблучним оцтом, щоб зберігся його природне забарвлення.
Укласти продукти в салатник в такій черговості: спочатку шар картоплі, наверх сітка з майонезу, потім печінку тріски, цибуля, подрібнений кріп, білки і майонезна сіточка. Зверху присипати закуску тертим жовтком. Поставити готову страву на пару годин в холодильник для просочення. Подавати можна порційно – в вазочках або тарталетках.
Leave a Reply