Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски



Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски

Печінка тріски – один з найпопулярніших інгредієнтів в приготуванні салатів і закусок. Цей північний делікатес дуже корисний і відмінно поєднується з багатьма продуктами. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати салати з печінкою тріски і іншими компонентами смачно і швидко.

  1. Салат «Міледі»
  2. Закусочний салат з печінкою тріски з крабовими паличками
  3. Салат мімоза"
  4. Салат з печінкою тріски і сухофруктами
  5. Екзотичний салат з авокадо з печінкою тріски

1. Салат «Міледі»

Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски

Як приготувати найсмачніший салат, який підійде як для повсякденного, так і святкового столу? Для приготування цієї ароматної, ніжною закуски потрібно:

  • Консервований продукт – 160 г.
  • Стебла зеленої цибулі – 6-7 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Свіжі або мариновані огірочки – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Часник – 3 зуба.
  • сіль.

Промити цибулю, дрібно порубати. Перемити зеленці, нарізати кубиками. Відварити круто яйця, почистити, натерти обидва продукти на крупну тертку. Відкрити консерви, розім’яти печінку разом з масляною заливкою. Почистити часничок, пропустити через землянку.

Відварити картоплю цілком, зняти шкірку, натерти на великій тертці.

З’єднати всі підготовлені інгредієнти у великій салатник, перемішати. Підсолити при необхідності, при бажанні можна додати пару пучок чорного свіжо меленого перцю. Перемішати ще раз і присипати зверху подрібненою зеленою цибулею.

Дієтичний салат з печінкою тріски, яйцями і свіжим огірком готовий, перед подачею, його потрібно поставити на пару годинок в холодильник. В охолодженому вигляді він набагато смачніше.

Цей класичний рецепт приготування холодної закуски повинен бути в арсеналі у кожної господині, яка хоче порадувати своїх близьких і гостей смачним блюдом.

2. Закусочний салат з печінкою тріски з крабовими паличками

Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски

Як приготувати салат з печінкою тріски за цим рецептом? Необхідні інгредієнти:

  • Консерви – 150 г.
  • Крабові палички – 150 г.
  • Свіжовіджатий сік лимона – 15 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Консервована кукурудза – 100 г.
  • Рис – 1/3 склянки.
  • Подрібнені волоські горіхи – 2 столових ложки.
  • Майонез – 20 г.
  • Зелень кропу, пару стебел зеленої цибулі.
  • Мелений чорний перець, сіль.

Відкрити консерви, злити половину масла, перекласти печінку з заливкою в салатник. Відварити рис в злегка підсоленій воді, потім добре промити і відкинути на друшляк. Відварити круто яйця, почистити, порізати кубиками, додати нарізку до трісці. Промити цибуля, кріп, подрібнити. Порізати кубиками крабові палички. Перекласти продукти до загальної маси, додати кукурудзу і рис.

Приправити салат перцем, посолити за смаком, заправити майонезом, посипати волоськими горіхами, добре перемішати і відправити в холодильник на пару годин.

Зробити такий салатик можна не тільки з кукурудзою, але і з зеленим горошком. Причому обидва страви виходять різними на смак.

3. Салат «Мімоза»

Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски




Це дуже смачне, привабливе на вигляд страва готується з наступних продуктів:

  • Консерви – 250 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Морквина, картопля, солоні огірки – по 3 шт.
  • Майонез або сметана.
  • Сир Голландський – 70 г.
  • Зелену цибулю пір’ям – 5 шт.
  • сіль.
  • Чорний мелений перець.

Відкрити консерви, перекласти продукт в миску, полити двома столовими ложками заливки, розім’яти. Натерти на великій тертці відварну картоплю і білки з жовтками окремо. Все терті інгредієнти розкласти по різних тарілках. Почистити відварну моркву. Зняти шкірку у огірочків. Натерти обидва інгредієнта крупно. Таким же чином подрібнити сир. Нашаткувати дрібними кубиками цибулю.

Тепер залишилося тільки скласти салат шарами. Перший пласт салату буде складатися з тертої картоплі, другий – з печінки з цибулею. Зробити майонезну сіточку, потім покласти терті огірочки, яєчний білок, злегка прим’яти салатик ложкою і присипати тертою морквою. За кінцівці розкласти рівномірно тертий сир і зробити ще раз майонезну сіточку. Зверху холодний листковий салат можна прикрасити тертим яєчним жовтком.

4. Салат з печінкою тріски і сухофруктами

Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски

Необхідні компоненти:

  • Консерви – 200 г.
  • Картопля – 3 шт.
  • Одна велика цибулина.
  • Чорнослив – 130 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – 300 г.
  • Морквина середнього розміру – 2 шт.
  • сіль.

Покроковий рецепт:

  1. Почистити відварну картоплю, натерти на великій тертці.
  2. Розділити відварені яйця. Жовтки подрібнити на дрібній тертці, білки – на крупній.
  3. Скласти в миску сухофрукти, залити окропом. Через десять хвилин злити воду, просушити сухофрукти і порізати маленькими шматочками.
  4. Злити половину масла з консервів і розім’яти печінку виделкою.
  5. Почистити цибулину, дрібно нашаткувати, обдати окропом і злегка віджати.
  6. Тепер потрібно скласти салатик шарами в такій послідовності: картопля, печінка тріски, цибуля, чорнослив, жовток, потім білок і морквина. Кожен шар потрібно обмазати майонезом.
  7. Зверху холодний салатик з чорносливом можна прикрасити тертим жовтком і білком.

5. Екзотичний салат з авокадо з печінкою тріски

Найсмачніші рецепти салатів з печінкою тріски

Для приготування цього пікантного салату потрібно:

  • Консерви – 1 шт.
  • Картопля, яйця – по 3 шт.
  • Авокадо середнього розміру – 1 шт.
  • Морквина і цибуля ріпчаста – по 1 шт.
  • Оцтова есенція – 10 г.
  • Майонез або сметана.
  • Пару гілочок кропу.
  • сіль.

Витягти з банки консерви, порізати дрібними шматочками. Відварити картоплю, моркву і яйця. Почистити варені продукти. Натерти картоплю і моркву на крупну тертку. Яйця розділити на білки і жовтки, натерти на дрібній тертці. Очистити від шкірки авокадо, порізати дрібними кубиками, полити яблучним оцтом, щоб зберігся його природне забарвлення.

Укласти продукти в салатник в такій черговості: спочатку шар картоплі, наверх сітка з майонезу, потім печінку тріски, цибуля, подрібнений кріп, білки і майонезна сіточка. Зверху присипати закуску тертим жовтком. Поставити готову страву на пару годин в холодильник для просочення. Подавати можна порційно – в вазочках або тарталетках.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*