Томат Бурштиновий 530 – відомий сорт по всій Росії. Відгуки про нього є, як позитивні, так і негативні. Яких більше і чому, постараємося розібратися.
опис
Сорт помідорів Бурштиновий має ранній період дозрівання, від сходів до дозрівання необхідно 80-100 днів. Він невибагливий, вирощування можливо і у відкритому грунті, і в теплиці. Залежно від того, який температурний режим на вулиці. Ростити помідор можна в контейнерах. Це зручно, якщо рослина знадобиться транспортувати.
Кущі у такого томата низькорослі і детермінантні. Штамбові, заввишки півметра. Пасинкування для них не обов’язково, хіба що тільки до першої кисті. Вона закладається над п’ятим листом. Листи середнього розміру, зелені. Плодоніжка має зчленування. Суцвіття просте.
В описі зазначено, що головною перевагою сорту вважається вирощування без розсади, навіть якщо землеробство нестійке. При цьому, не жертвуючи врожайністю, з одного квадратного метра можна зібрати до семи кілограм.
характеристика плоду
Плоди сорту «Бурштиновий 530» мають круглу форму. Вони рівні і гладкі. Коли плід дозрів, він набуває жовтого кольору, іноді з відтінком червоного. Вага у них – 50-70 грам. Максимально можлива вага досягає 150 грам. Вище зазначено, що рослина не потребує догляду, але якщо все-таки докласти зусиль до їх вирощування, то воно стане міцним і врожайним. Незважаючи на те, що плід ранній, він з солодкуватим смаком. Причому доведено, що в помідорах міститься велика кількість цукрів і каротину.
Використовувати помідори сорту Бурштиновий 530 найкраще в свіжому вигляді. Завдяки своїй щільності вони підходять для цільноплідного консервації. Вони не потріскаються і простоять тривалий час.
Характеристика сорту позитивна. Для того щоб точно впевнитися в якості томатів Бурштиновий 530, потрібно подивитися, що говорять користувачі про даний сорт.
Відгуки городників
Є як позитивні відгуки, так і негативні. Визначити яких більше неможливо, так як «на смак і колір, товаришів немає».
Наприклад, Марина з Волгограда каже: «Дійсно, врожаю було багато, всі помідори невеликого розміру. Колір і щільність їх відповідає опису. Але, є і невідповідності з характеристикою сорту. Всі кущі, які перебували на городі, захворіли фітофторозом. З урахуванням того, що вони напередодні були оброблені ХОМом. І причому не листя проявили це, а плоди. Смак теж підвів, так як очікувала солодкий, а в результаті вийшов – кислий. В цілому, залишилася задоволена – 50/50. »
Зате Максим з Воронежа має більш приємне «післясмак» після вирощування цього сорту: «Саджав сорт Бурштиновий 530 кілька років поспіль. Поки немає можливості займатися городом, але зараз не про це. Чесно, залишився задоволений. По-перше, немає ніяких турбот з розсадою. Висаджував відразу у відкритий грунт, але тільки після того, як пройшли низькі температури.
По-друге, плоди дійсно солодкі та середнього розміру. Це з урахуванням того, що я все одно трохи обробляв кущі, щоб не чіплялися різні захворювання. За весь час помідори нічим не хворіли і все вчасно зацвітали і відцвітали. Консервація з ними виглядає просто бездоганно і помідори не тріскаються в банку ».
Leave a Reply