Помазанкі з оселедця для бутербродів – кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів



Малосольна або пряного посолу оселедець – сама по собі смачна дуже. І приготувати її можна найрізноманітнішими способами, використовувати в салатах (чого тільки одна шуба коштує!), Подавати як добавку до різних гарнірів.

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Ви не повірите, але в Азії таку оселедець навіть смажать (правда, на вулиці, тому, що запах ще той) або варять в пиві. І виходить дуже смачно. А ще одна вельми популярне у багатьох народів блюдо – оселедцева намазки для бутербродів, добірку рецептів якої ми і зібрали в цій добірці.

Найвідоміший рецепт – це, звичайно, форшмак. Блюдо це з єврейської кухні і готується господинями часто – на вихідні і всі свята. Існує кілька варіантів форшмака, три з яких – нижче.

1. Класичний єврейський форшмак

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Готується такий форшмак у великій кількості, тому що відірватися від нього неможливо. Оселедець брати тільки цілу, з бочки або банки – з філе ніколи не вийде той справжній смак.

Складові:

  • 2 великі жирні оселедці;
  • 4 зварені круто яйця;
  • 2 кислих зелених яблука;
  • 2 сухаря білого батона або один засохлий ріжок;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • гірчиця;
  • оцет;
  • рослинна олія;
  • сіль.

приготування:

  1. Щоб прибрати гостроту з лука, його треба спочатку очистити, розрізати навхрест, посипати туди сіль, загорнути в тканину і побити з усіх боків молотком для відбивних, потім пом’яти руками. Далі порізати на шматки і скропити 1 ст.л. оцту, перемішати і залишити хоч на годину-дві.
  2. Скиби сухого батона залити теплою водою для набухання (як варіант – молоком).
  3. Оселедець ретельно очистити від кісток і дрібно порубати ножем або пропустити через м’ясорубку. Разом з нею подрібнити віджатий м’який хліб і замаринований цибулю (сік злити).
  4. Яйця також порубати, яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці або теж – через м’ясорубку.
  5. Всі інгредієнти з’єднати, додати 1 ст.л. гірчиці і 1 ст.л. рослинного масла, акуратно перемішати, по необхідності досолити (все залежить від оселедця).
  6. Помістити в холодильник для 3-4 години і можна подавати.

2. Форшмак по-одеськи

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Трохи змінений рецепт з картоплею. Так хитрі одеські господині примудряються нагодувати більше народу, цей форшмак більш ситний.

Складові:

  • 3 оселедця;
  • 1 відварені в мундирі картоплі;
  • 3 крутих яйця;
  • 3 яблука;
  • 3 цибулини;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст.л. лимонного соку;

приготування:

  1. Лук дуже дрібно порізати і підсмажити на розтопленому маслі до золотистого.
  2. Оселедець очистити і порубати.
  3. Картопля, яйця і яблука також почистити і подрібнити. Можна м’ясорубкою, а якщо взяти електричну м’ясорубку або блендер, то форшмак буде як паста. Але з рубаними інгредієнтами рецепт виходить набагато смачніше.
  4. Всі компоненти змішати з Посмажені цибулею в маслі. Суміш поперчити, додати сік і добре вимішати.
  5. Охолоджуватися маса повинна не менше 6-ти годин. Цей форшмак дуже добре намазується і найкраще закуска поєднується з часниковими грінками.

3. Форшмак святковий, за рецептом шеф-кухаря ресторану SOVA в Одесі

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів




Намазка виходить пікантною і дуже ароматною. Оселедець для неї береться дуже жирна, бочкова або з великих банок

Інгредієнти на 2 порції:

  • 1 тушка оселедця;
  • 1 велике кисле яблуко зеленого кольору;
  • 1 цибулина шалот або невелика ялтинська цибулина;
  • 5 г кореня імбиру;
  • 1 варене яйце;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 маринована цибулина;
  • сіль, мелений перець;
  • для сервіровки – скибочки сірого або чорного хліба, червоний болгарський перець або скибочку маринованого імбиру, гурток лимона (лайма), свіжа зелень (цибуля-перо).

приготування:

  1. Лук треба замаринувати заздалегідь – за добу до готування. Порізати його тонкими півкільцями, облити через сито окропом, потім трохи посолити, пом’яти руками, додати лимонний сік, перемішати, утрамбувати і відкласти в холодильник.
  2. Оселедець очистити від кісток і шкурок, нарізати шматочками.
  3. Масло розм’якшити при кімнатній температурі.
  4. Яблука очистити від шкірки і насінної камери і порізати на кубики.
  5. Шалот або ялтинська цибуля також порізати.
  6. Все пропустити через м’ясорубку, в тому числі і заздалегідь замаринований цибулю, додати масло, вимішати до однорідності і в контейнері помістити в холодильник на 8-12 годин.
  7. Подавати на скибочках хліба, прикрасив перцем, імбиром і зеленню

4. оселедцевих масло

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Все дуже просто – в рівних кількостях береться оселедцеве філе і розм’якшене масло, вбивається блендером, формується ковбаскою і в харчовій плівці охолоджується або навіть заморожується. Для їжі відрізається гурток і ставиться на батон або хліб. До складу також можна додати порізану зелену цибулю – буде гарніше.

5. Намазка з оселедця як ікра

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Дуже смачний варіант, інгредієнти обов’язково пропускати через м’ясорубку – суміш повинна бути фактурною. Є взагалі три рецепта такий закуски, в них все береться однаково, крім одного інгредієнта: в найпростішому рецепті це варена морква, в більш вишуканих – така ж кількість (близько 100 г) відварених креветок або малосольной червоної риби.

Складові:

  • 2 оселедця;
  • 2 якісних плавлених сирка;
  • 1 морква вагою близько 100 г (креветки, червона риба);
  • 2 цибулини;
  • 400 г вершкового масла.

приготування:

  1. Цибулю порізати і на 10 хвилин залити 0,5 л окропу, потім відкинути на сито.
  2. Оселедець очистити і порізати.
  3. Моркву відварити, зняти шкірку.
  4. Сирки помістити в морозилку на 15 хвилин, потім натерти на тертці.
  5. Оселедець, морква і цибуля пропустити через м’ясорубку.
  6. Змішати з плавленим сиром і розм’якшеним маслом, поставити на ніч у холодильник. Така намазки може зберігатися до тижня.

6. Гарячі бутерброди з оселедцевої намазуванням Калакуло (Фінляндія)

Помазанкі з оселедця для бутербродів - кращі рецепти з усього світу оселедцевих намазки для бутербродів

Робиться ця чудова закуска дуже просто.

  1. 500 г очищеного від кісток філе оселедця дрібненько посікти.
  2. Також дуже дрібно порізати 150 г копченого шпику або бекону.
  3. Змішати ці два інгредієнти, намазати на трикутні скибочки хліба (будь-якого – білого, сірого, чорного). Можна взяти також плоскі тарталетки і наповнити масою.
  4. Збити яйце і змастити ним верх бутербродів.
  5. Помістити в гарячу духовку на 10-12 хвилин.
  6. Подавати гарячими, присипавши зеленню цибулі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*