Прості рецепти заготовки ікри із зелених помідорів на зиму



Коли зняті в кінці серпня томати не хочуть заспівати, рятує урожай ікра із зелених помідорів на зиму. Комбінація зелених помідорів з різними овочами дозволяє заготовити закуски, що відрізняються один від одного смаком. Спробуємо приготувати кілька найсмачніших рецептів.

Гостра ікра із зелених помідорів

Для ікри з помідорів зеленого кольору знадобляться овочі:

  • морква – 400 г;
  • цибуля – 500 г;
  • перець солодкий – 3 шт .;
  • перець гострий (чилі);
  • яблука;
  • часник.

Головного компонента – помідорів – потрібно 1,3 кг.

Для подрібнення овочів візьмемо м’ясорубку. Першими опрацюємо помідори: вимиємо, поріжемо на 6-7 частин. Шматочки повинні легко проходити в горло м’ясорубки.

Очистимо морква, наріжемо на шматки. Видалимо з лука лушпиння, разрежем на великі шматки. Солодкий перець вимиємо, виріжемо серцевину з насінням, видалимо плодоніжки. М’якоть перцю разрежем на кубики. Миті яблука (2 шт.) Розрізати на частини, насіння вирізати.

Прокрутити на м’ясорубці всі овочі. Отриману масу перелити в сотейник. Перш ніж поставити сотейник на плиту, додати 2 ст. л. рослинного масла, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру. Масло не повинно мати запаху.

інгредієнти для ікри

Варити суміш 40 хвилин. У самому кінці варіння влити ½ чайної ложки 70% оцту. Подрібнити 4 зубчики часнику і відправити туди ж. Розливати ікру по банкам гарячої. Банки і кришки стерилізувати заздалегідь. Герметично закручені банки перевернути і вкрити чимось теплим. Через день їх можна прибирати на зберігання.

Готуємо ікру із зелених помідорів з майонезом

Зробити цю смачну заготовку можна по нижчеподаному рецептом. Закуска із зелених помідорів з майонезом сподобалася колегам по роботі, оцінили її і домашні. На роботу ношу все заготовки, приготовані за новими рецептами, проводжу дегустацію. Приятелі багато з моїх рецептів тепер готують у себе на кухні.

На заготівлю відібрала тільки Черрі – вони навіть зелені солодкуваті на смак. Кислоти в них менше, ніж у томатів інших сортів. Взяла рівно 1 кг, перемила, розрізала шматочками. Вирішила використовувати мультиварку. Завантажила дрібно нарізані томати Черрі в чашу.

ікра із зелених помідорів

Для приготування ікри потрібна морква. Почистила 2 штуки, зважила, виявилося 200 г – те, що потрібно. Натерла її на простий, крупній тертці і зсипала в чашу до томатів. Вибрала великий кабачок, після видалення шкірки і насіння вийшло близько 1 кг м’якоті. Вирішила використовувати всю. Помила і подрібнити довільно ножем. Відправила кабачки до Черрі і морквині. Слідом пішов перчик болгарський. Взяла 1 штучку, видалила насіння і перегородки, порізала на кубики. Додала 1 порізану дрібно цибулину і подрібнену зелень петрушки і кропу. Зелені на вигляд було грам 100.

В мультиварці скористалася режимом «Гасіння», час встановила 60 хвилин. Після звукового сигналу відкрила кришку, видавила з пачки 300 г майонезу, посолила. Солі пішло трохи більше половини столової ложки. Додала для гармонійності стільки ж цукру. Очистила ½ головки часнику. Зубчики розчавила ножем, порізала, поклала в чашу до овочів.

Вирішила, що зеленого кольору забагато, присмачила заготовку томатною пастою. Відміряла її рівно 100 г. Подрібнила все блендером. Задала режим гасіння на 30 хвилин.



Як і інші зимові заготовки, цю ікру з зелених помідорів розливаю в стерилізовану тару і герметично заходить.

Дуже простий рецепт ікри із зелених помідорів

Люблю цей рецепт ікри із зелених помідорів за його простоту. Готується дуже легко, особливо якщо овочі якісні. Хороші овочі приємно мити і обробляти.

Помідорів піде чимало – 3 кг. Я їх мою, складаю на велике блюдо, де томати деякий час обтікають, потім ріжу на дольки. Перцю йде 1 кг, зважую неочищений. Для варіння видаляю насіння і перегородки, а м’якоть шаткую довільно. Над морквою доводиться попихтіти. На миття і чищення 1 кг час йде. Морквину ще й нарізати на шматки потрібно.

М’ясорубку дістаю, коли всі овочі підготовлені, перекручують їх, кладу суміш овочів в каструлю. На дно каструлі ллю столову ложку масла. Роблячи ікру, тушу суміш не менше години, заважаю іноді.

Через 40 хвилин солю, перчу за смаком. Виходить солі трохи більше чайної ложки, а перцю буквально на кінчику. Сиплю 100 г цукру, ллю оцет. Його необхідно 4 ст. л. Коли маса уварена, переливаю її в чисті банки, закочував покришками і укутують ковдрою.

Оригінальний рецепт ніжною ікри із зелених помідорів з буряком

Цим рецептом варто скористатися тим, хто не люблять яскраво виражені смакові акценти. Буряк пом’якшує кислуватий смак помідорів, робить ікру ніжнішою. Крім того, заготівля за рахунок використання буряка набуває красивого бордовий колір.

помідори ікра

Цією закускою при необхідності взимку можна заправити борщ. У м’ясний бульйон додати нарізану дрібно свіжу капусту, картоплю і вилити баночку ікри. Борщ, хоч і приготований на швидку руку, буде насичений не тільки за кольором, але і за смаком.

Пора приступати до ікрі. Що візьмемо з овочів для ікри в першу чергу? Мабуть, почнемо з буряка. Її потрібно трохи менше кілограма. Коренеплід помити, очистити шкірку, м’якоть натерти. Тертку беру велику. Буряк обробляю в рукавичках, тому що руки забарвлюються її соком і погано відмиваються.

ікра в мисці



Обираю майже три кілограми зелених помідорів, мою їх ретельно, ріжу дрібними шматочками. Лука за цим рецептом йде майже кілограм. Його після очищення шаткую якомога дрібніше. Обираю відповідну за обсягом каструлю. Дно обов’язково повинно бути товстим. Варити овочі довго, майже годину. У каструлі з тонким дном вони неодмінно підгорять, смак закуски буде зіпсований.

Як і в будь-яку іншу закуску, в цю ікру необхідно додати спеції. Першою додаємо томатну пасту, її потрібно грам 300-400, слідом йде цукор – сипем його не менше ½ склянки, можна трохи більше. Солі вистачить 2 ложок столових, потрібно і про оцет не забути. Я беру в цьому рецепті звичайний, столовий. На пляшці з ним зазначений відсоток – 6.

Масу заважаю дуже ретельно, варю не менше години, підтримую температуру ближче до мінімуму. За 5 хвилин до закінчення пробую на сіль. Солю і перчу при необхідності.

Ікру розливаю по баночках. Стерилізація не потрібна. Закручую, ставлю під шубу, після охолодження відправляю в льох. Взимку баночки тануть на очах, тому що ця ікра – смакота.

висновок

Як приготувати ікру з зелених помідорів за простими рецептами, ви дізналися. Пропоную не зволікати, поки в коморі ще не все помідори встигли, а приготувати з них смакота для сім’ї на зиму.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*