Кремлівські огірочки мають яскравий гострий смак і неповторний часниковий аромат. Їх готувати легко і просто. Секрет їх приготування криється в чарівному маринаді. Хрусткі і пікантні, вони послужать відмінною закускою до будь-якого столу.
Сама закуска є різані овочі з приправою з часнику, трав і перцю. Їх кислий і соковитий присмак дозволить зігрітися від зимової холоднечі, зміцнити імунітет, адже в цих огірках стільки вітамінів.
Продукти для засолювання огірків
Щоб приготувати гостренькі закуску, потрібно знати, які продукти в неї входять, і скільки. На одну маленьку банку зазвичай беруть кілограм свіжих середніх огірків. Вони повинні бути без плям і вм’ятин, чисті, здорові. Зазвичай використовують для закусок урожай серпня та вересня.
Крім огірків з овочів використовується також часник. Його беруть цілком і роз’єднують на зуби, миють. Якщо хто любить гостріше, то можна додати ще один часник.
Адже це саме він надає неповторний смак і аромат солоним огірочками.
Ще інгредієнти:
- Сіль 2-3 ложки;
- Цукор 170 грам;
- Зелень будь-яка на смак;
- Оцет 50 грам.
Можна ще додати трохи гострого перцю і приправи для засолювання, щоб підсилити яскравість смаку. Сіль краще брати велику поварену. Цукор завжди має бути більше в маринаді. Оцет додають класичний, рідше яблучний.
особливості приготування
Приготування Кремлівських огірків є простим процесом, який може вивчити навіть починаюча господиня. Вони виходять у власному соку, і прекрасно підходять в якості салату до будь-якого гарячого блюда. Для них не потрібно морочитися з приготуванням гарячого маринаду.
На початку процесу готують овочі. Їх миють, сушать, обрізають підставу. Не варто брати хворі і гнилі огірки для маринування. Поки овочі сохнуть, починають готувати банки. Їх треба ретельно промити в гарячій воді, потримати над парою і просушити як слід.
Банки зазвичай для цього салату купують літрові. Їх легше зберігати, і закуска в них довго не залежується. Кришки також варто купувати щоразу нові. Їх теж стерилізують і миють гарячою водою з миючим засобом.
Поки все сохне на спеціальної тканини, починають займатися часником. Його поділяють на зубчики, і дрібно ріжуть на дошці. Чим більше часнику, тим духмяний і гостріше блюдо виходить.
Трави, листя і зелень перебирають від жовтизни і плям. Краще завжди брати свіжу, здорову зелень. Для такої закуски відмінно підійде волохатий кріп, смачна петрушка, ароматні базилік і кінза. Їх ріжуть дрібно, як часник. Можна обійтися і зовсім без зелені, як пропонується в класичному рецепті.
Огірки нарізають гуртками середніх розмірів. Деякі, просто ріжуть їх уздовж на три-чотири частини. Укладають їх в ємність разом з часником. Змішати всі разом з цукром і сіллю. Влити оцет. Залишити маринуватися в цій ємності на три години.
Огірки дадуть розсіл. Їх потім треба перекласти в банки щільніше, залити цим розсолом.
Кришки загвинчують і закривають щільно. Закуску відразу відправляють в холодильник на зиму. Там вона і повинна зберігатися. Ці баночки швидко з’їдаються, тому їх краще заготовлювати побільше.
Поради по засолюванні
За час, поки огірки маринуються в спеціальній ємності, їх потрібно кілька разів помішувати. Але робити це необхідно обережно, щоб зберегти овочі цілими і хрусткими. Пробувати на сіль, можна в процесі підсолювати. Ємність краще брати алюмінієву або емальований.
Є огірки відразу не варто, для насиченого смаку краще почекати два місяці після загвинчування кришок. У холодильнику зберігати краще, ніж в підвалі.
Шар гуртка огірка повинен бути не менше 5 мм. Чим товщі, тим смачніше. Часник краще не дрібнити сильно, досить порізати кубиками або соломкою. Для поліпшення смаку можна додати перець горошком, чорний перець або паприку. Можна додати лист хрону. Він допоможе зробити закуску корисніше, і запобіжить розмноження цвілі і грибків.
Відгуки про рецепт
Гострі Кремлівські огірки отримують завжди позитивні відгуки від тих, хто їх пробує чи готує.
Віра, 54 роки: Мариную огірки кілька років різними способами. Вирішила спробувати рецепт гострих. Дуже сподобалось. Це дуже швидко за часом, і смачно. Смак гострий, але злегка солодкуваті. Вони виходять по-справжньому маринованими, але без води. Ріжу середніми кружечками, накладаю в тарілку як салат до картоплі або до рису. Шалено смачно!
Рецепт гострих Кремлівських огірків сподобається любителям маринованих страв з перчинкою. Їх з’їдають швидко, і готують просто. Радуйте домашніх і гостей смачними засолювання!
Leave a Reply