Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати



Овочі, приготовлені, як прийнято у нас говорити, по-корейськи, у нас завоювали велику популярність – вони смачні, пряні, пікантні, довго зберігаються, а зробити – простіше простого.

Самі корейці в шоці від того розмаїття корейських овочів, яке винайшли наші господині – у них про половину рецептів і гадки не мали. Наприклад, томати вони почали маринувати вже для російських туристів.

До речі, такі помідори дуже популярні в США – там, правда, їх готують швидким способом і відразу їх їдять – на бутербродах і як салат. В кінці статті ви знайдете кілька американських рецептів з такими томатами – спробуйте, це досить оригінально.

А основна частина рецептів присвячена тому, як закрити помідори по корейськи в банку, щоб ласувати ними можна було цілий рік.

Корисна порада – скляні банки не дуже зручні в користуванні. Набагато простіше взяти пластиковий контейнер з кришкою, але тільки для харчових продуктів.

Соус яннім для овочів по-корейськи

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати

Але перед тим, як дати вам найсмачніший рецепт пікантних помідорів, навчимо вас, як заготовити собі справжнісінький корейський соус яннім – саме він надає такий оригінальний смак маринованим овочам.

Готовий соус на ринку у корейців або в магазині – дороге задоволення. Але ж приготувати його не складно, просто треба знати точні пропорції інгредієнтів – їх тримають в секреті. Цим соусом досить тонким шаром покрити порізані кружальцями томати – і через 10 хвилин шикарна закуска готова.

Ще один великий плюс – яннім не псується. Взагалі – може зберігатися роками, так що, якщо один раз витратити час, запас буде на 3-4 роки.

Складові:

  • 1 кг часнику;
  • 0,5 кг гострого перцю;
  • 0,5 кг солодкого перцю (краще червоного);
  • 0,5 кг солі.

Загальна кількість перцю – 1 кг. Якщо хочете соус дуже гострий – беріть більше чилі і менше болгарського, і навпаки.

приготування:

  1. Часник прямо цілими нечищений готування треба замочити в холодній воді. Так він і легше буде чиститися, і стане більш хрустким.
  2. Гострий перець можна брати з насінням (так соус буде більш пекучим), або очистити. Цей процес досить непростий, і його треба чистити в рукавичках, масці та окулярах.
  3. Почистити і болгарський перець. Часник очистити від лушпиння.
  4. Потім все перемолоти на м’ясорубці (теж в масці та окулярах, щоб не лити гіркі сльози).
  5. Додати сіль, добре вимішати і розкласти по банках. Усе!

Томати по-корейському рецептом №1

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати

Для цього салату швидкого приготування треба брати щільні м’ясисті помідори червоного кольору, середнього розміру. Їх треба різати навпіл. Овочі виходять в міру пікантними, так як в основному рецепті немає гострого перцю.

Але, якщо вам потрібні такі помідори, щоб мозок чоловіка прочищали, то 1 штучка Огонька або чилі зробить їх незабутніми.

Інгредієнти на 1 л банку:

  • 1 кг томатів;
  • 2 штуки великого болгарського перцю червоного кольору;
  • 1 велика головка часнику;
  • 50 мл 6% або 35 мл 9% оцту;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • 50 г цукру;
  • 1 ст.л. солі;
  • Кілька гілочок петрушки.

Приготування дуже просте:

Помідори помити. Порізати на 2 частини.

Перець і очищений часник пропустити через м’ясорубку. І гострий перчик теж.

Змішати оцет, рослинне масло з часником і перцями, сіллю і цукром.

У банку складати пошарово помідори розрізом вгору, поливати кожен столовою ложкою заливки і посипати подрібненою петрушкою.

Маринувати такі помідори треба 10-12 годин – і можна пригощатися.

Томати по-корейськи з гірчицею

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати

В принципі, процес готування аналогічний попередньому: робиться заливка, якою покривають томати в банку. Для цієї мети можна взяти і зелені, незрілі помідори, тільки їх треба маринувати на 6 годин більше, ніж червоні.

На 1 кг помідорів заливка робиться з таких інгредієнтів:

  • 1 морквина;
  • 1 великий солодкий перець;
  • Половинка гострого перчика;
  • 5 зубків часнику;
  • По 50 г свіжої зелені петрушки і кінзи;
  • 1 ст.л. солі;
  • 3 ст.л. цукру;
  • 3 ст.л. 9% оцту;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 2 ст. л. гострої гірчиці;
  • За 0, 5 ч.л. меленого чорного і запашного перцю;
  • 1 ч.л. меленого коріандру;
  • 1 ст. л. підсмажених насіння кунжуту.

Всі овочі подрібнити блендером, моркву натерти на дрібній тертці, зелень порубати ножем. Змішати оцет, масло, гірчицю, додати перець, морква, часник і зелень, вимішати в кашку.

На кожну половинку томата розмазувати чайну ложку суміші, посипати кунжутом і укладати їх в банку до самого верху. Далі фокус-покус: банку закриваємо кришкою і перевертаємо на тарілку (якщо ненавмисно витече заливка).



У такому положенні залишити банку на 3 години при кімнатній температурі. А потім повернути в нормальне положення і відправити в холодильник на 12 годин. Готово!

Корейські помідори про запас

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати


Для заготівлі на зиму краще брати не зелені, а вже дозрілі, але не м’які томати. Чи не дозрілі помідори консервуються іншим способом.

Складові:

  • 2 кг червоних помідорів;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0, 7 кг червоного болгарського перцю;
  • 100 мл оцет 9%;
  • 100 мл рослинне масло;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 1 сл. л меленого гострого перцю (або невеликий свіжий перчик);
  • 2 ст.л. солі;
  • 100 г цукру;
  • 1.ч.л. чорного меленого перцю;
  • 1 пучок зелені.

приготування:

Простерилізувати 0,5-0,7 л банки, висушити в духовці.

Моркву натерти по-корейськи – на довгі смужки.

Змолоти перець з часником і зеленню.

До перцю і зелені додати сіль і цукор, розмішати і залишити, поки кристалики розійдуться.

Влити олію і оцет, вимішати.

Помідори розрізати навпіл, ложкою вибрати м’якоть з насінням, додати її до заливання, знову розмішати.

На дно банки викласти пару ложок заливки, далі шарами половинки помідорів, заповнюючи кожну заливкою – і так до самого верху. Періодично ложкою треба видавлювати повітря, щоб заливка повністю заповнила банку.

Все, можна закрити закрутками або закатати заготовку.

Зелені помідори з корейськими спеціями

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати

Восени, коли городній сезон добігає кінця, на помідорових кущах завжди залишається багато незрілих плодів, у яких вже немає часу на дозрівання. Побілілі і бурі можна поставити в темне місце на дозаривание. А інші – маринувати, солити, робити салати взапас або ж зробити смачну гостру закуску по-корейськи.

Інгредієнти на 1 л банку:

  • 1 кг зелених томатів;
  • 1 невеликий гострий перчик;
  • 7 великих зубків часнику;
  • 1 морквина;
  • 1 болгарський перець;
  • Гілочка зелені на вибір;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 1 ст.л. солі;
  • 70 мл оцту 9%;
  • 70 мл рослинного масла.

приготування:

Морква, часник, перець і зелень змолоти на м’ясорубці.

Додати до них цукор, сіль, оцет і 50 мл олії, перемішати.

Помідори невеликого розміру розрізати навхрест, але не до кінця, великі плоди порізати на дольки.

Накладати потроху начинки в середину розрізів томатів, решта – просто перемішати з часточками.

Заповнити банку по самий верх, утрамбувати.

Розігріти залишок масла і залити поверх заготовки, закатати.

Салат з томатами і нектаринами під корейськи соусом

Складові:

Для соусу:

  • Чверть гуртки рослинного масла;
  • 1 столова ложка масла сезаму або волоського горіха;
  • Половина чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка корейського перцю Кочугару (або чилі);
  • 2 столові ложки хересного оцту.

Для салату:

  • 2-3 великі, стиглі помідори;
  • 3 стиглих нектаринів;
  • Жменя помідорів Черрі;
  • Кілька листочків свіжої руколи;
  • Дрібка солі;
  • Кілька солодких цибулин.

приготування:

  1. У невеликій мисці збийте разом всі інгредієнти для соусу, крім оцту. Збийте ретельно, потім збризніть оцтом і перемішайте. За смаком посоліть.
  2. Виріжте серединку помідори і наріжте його на часточки. Наріжте таким же чином і нектарини після вилучення з них кісточки.
  3. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.
  4. Помістіть часточки овочів і фруктів на тарілку так, як ви можете побачити на зображенні.
  5. Полийте їх корейським соусом і будьте обережні, не переборщіть. Присипте сіллю, прикрасьте кільцями цибулі, руколою і половинками помідор Черрі.

Подавайте до столу в якості салату до основної страви. Смачного!

Сендвічі з помідорами по-корейськи

Рецепти дуже смачних помідорів по-корейськи на зиму і в салати

Складові:

  • 1 великий помідор;
  • Свіжий білий хліб;
  • Вершкове масло;
  • Кілька шматочків бекону;
  • Листя салату;
  • корейські приправи.

приготування:

Відріжте два нетовстих шматочка білого хліба, намажте на один з них трохи вершкового масла. Промийте помідор і салат під проточною водою, наріжте овоч кружальцями. Викладіть їх на хліб з маслом, щедро посипте корейськими приправами. Зверху покладіть листок салату і накрийте іншим шматочком хліба. Смачного!

Солодкі помідори по-корейськи

Складові:

  • 2 великі помідори;
  • 3 столові ложки цукру.

приготування:

Розріжте помідори на половинки, покладіть їх на тарілку, на якій збираєтеся подавати, присипте трохи готовими корейськими спеціями або змастіть соусом яннім, і залиште на 5-6 хвилин. Потім щедро посипте цукром. Насолоджуйтесь!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*