Рецепти сирої аджики з помідорів і часнику – без варіння і стерилізації



Аджика – дуже популярна страва східної кухні. Вже на протязі не одного десятка років гострий і пікантний соус подають до різних страв і в нашій країні. Методів приготування такого соусу і не злічити. Але найсмачнішою і корисною вважається сира аджика з помідорів і часнику.

Ця ароматна заправка підійде до будь-якої страви, гарніру, відварного картоплі і пасти. Як приготувати такий продукт вдома, про це ми сьогодні і розповімо.

1. Сира аджика без оцту

Рецепти сирої аджики з помідорів і часнику - без варіння і стерилізації

Цей ароматний продукт без варіння – справжнє джерело вітамінів і готується він дуже легко і швидко.

Для приготування такої заправки до м’ясних страв вам буде потрібно:

  • блендер для перетворення овочів в однорідну, пюреобразную масу;
  • для тих, хто любить ядрений соус, потрібно заздалегідь запастися гірким перцем найпекучішого сорти;
  • якщо ви бажаєте отримати соус погустіше, використовуйте помідори, в яких більше м’якоті, ніж соку;
  • зберігати сиру заготовку слід в холодильній камері, якщо ви хочете якомога довше насолоджуватися її смаком і ароматом.

Отже, тепер які інгредієнти нам потрібні:

  • свіжий гострий перець – 1 кг;
  • сушений гіркий перець – 10 стручків;
  • коріандр мелений – 130 г;
  • часник – 270 г;
  • приправка хмелі-сунелі – 60 г;
  • сіль велика – 80 г.

приготування:

Готувати такий соус краще в гумових рукавичках. Адже справа матимемо з гірким перцем. Обполоснути стручки, зрізати хвостики і вибрати всю внутрішність. Очистити від лушпиння часник і прокрутити все разом через м’ясорубку.

Оскільки приправи у нас все мелені, відразу ж засипаємо їх в гостру суміш з перців і часнику. Додаємо сіль, гарненько все перемішуємо і розфасовуємо готовий продукт по стерильним баночках.

Ідеально для такої заготовки підійде підлогу літрова тара. Закриваємо капроновими кришками і відправляємо на збереження в холодильник.

2. Аджика з помідорів з хріном

Рецепти сирої аджики з помідорів і часнику - без варіння і стерилізації

Для приготування цього гострого ароматного соусу на зиму вам буде потрібно:

  • солодкі і стиглі томати – 750 г;
  • солодкий перець (бажано червоного кольору) – 1 кг;
  • часник – 5 великих головок;
  • корінь хрону – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • яблучний оцет – 125 мл;
  • сіль – 1 столова ложка з гіркою.

приготування:

Перед тим, як приступити до приготування продуктів, потрібно приготувати закаточную тару з кришками. В даному випадку краще використовувати невеликі ємності, адже це буде гостра заправка до страв, яку потрібно буде додавати до страв по чуть-чуть.

Банки простерилізувати – обдати окропом або прожарити в духовці. Кришки гарненько промити содою.

Перемити томати, перець, видалити плодоніжки і вибрати серцевину у перців. Порізати на шматки і перемолоти на м’ясорубці.

Прокрутити через м’ясорубку очищений часник додати в мелену масу.

Тепер прийшов час зайнятися хріном: очистити корінці, нарізати на шматочки і подрібнити таким же чином.



Додати до гострої томатної масі інші компоненти, перемішати. Ось і все аджика з хріном вважається готовою, але перед подачею на стіл, все ж, слід її хоча б добу настояти.

Розкласти гострий соус по чистим баночках, закрити плотненько кришками і поставити на зберігання в холодильну камеру.

3. Аджика з помідорів із зеленню

Рецепти сирої аджики з помідорів і часнику - без варіння і стерилізації

У цьому класичному рецепті гострого соусу буде використовуватися ароматна зелень петрушки, яка і надасть заготівлі чудовий аромат і смак.

Отже, що потрібно:

  • перемелені на м’ясорубці томати – 1 кг;
  • червоний мелений перець – 3 чайних ложки з гіркою (можна і трохи більше, якщо любите по-гостріше);
  • часник – 250 г;
  • зелень петрушки – 0,5 кг;
  • цукор – 0,5 чайної ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • солодкий перець – 0,5 кг;
  • масло рослинне без запаху – 1 столова ложка.

приготування:

Перемити зелень, розкласти на паперовому рушнику просихати.

Очистити від лушпиння часникові зубки.

Обполоснути солодкий перець, зрізати хвостики і вибрати внутрішність.

Перемолоти перець з часником і зеленню на м’ясорубці.

Посипати сіллю, цукром і перцем мелену масу, додати масло і мелені помідори.

Все ретельно перемішати і розкласти по чистих баночках.

Не забувайте, аджика з помідорів з петрушкою без варіння – швидкопсувний продукт. Його можна зберігати в холодильній камері всього лише кілька місяців.

4. Сира аджика без помідорів

Рецепти сирої аджики з помідорів і часнику - без варіння і стерилізації


Справжня аджика готується без томатів! Головними компонентами соусу є гіркий перець, часник, сіль і спеції. Якщо ви хочете приготувати справжній пекучий соус кавказької кухні – тоді цей варіант якраз те, що вам треба!

Цей простий рецепт кавказького страви складається з наступних інгредієнтів:

  • солодкий перець зеленого і жовтого кольору – 1,5 кг;
  • очищений часник – 6 великих головок;
  • насіння кропу і коріандру – по 1 столовій ложці;
  • приправка хмелі-сунелі – 1 столова ложка;
  • пекучий перець – 12 стручків;
  • сіль велика – 3 великих ложки з гіркою;
  • оцет столовий – 30 мл.

приготування:

З огляду на те, що в приготуванні такого соусу доведеться мати справу з пекучим перцем, необхідно заздалегідь запастися гумовими рукавичками.

Зрізати плодоніжки у гострих перчиком, насіння залишити. Вони додадуть додаткову гостроту соусу. Промити солодкий перець, зрізати хвостики і вибрати серцевину, нарізати на четвертинки.

Перемолоти на м’ясорубці очищений часник, солодкий і гіркий перець двічі.

Перелити овочеву масу в каструлю, посолити і влити оцет. Дуже важливо, щоб овочі не закипіли, тому їх потрібно постійно помішувати і підігрівати на самому повільному вогні.

Розлити гарячий продукт по стерильним баночках, можна використовувати банки з-під майонезу або грибочків. Вони не дуже великі і якраз підійдуть для заготовки цього пекучого продукту. Закрити капроновими кришками і поставити після охолодження в прохолодне місце, найкраще – в холодильник.

А щоб такий соус простояв як можна довше, в нього слід додати додаткову порцію солі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*