Рецепти в’ялених помідорів Черрі на зиму в домашніх умовах



Деякі любителі кухні Середземномор’я заготовляють на зиму в’ялені помідори Черрі. Дана закуска є універсальною. Досить часто її додають в фокаччу, соуси, піцу, рибні та м’ясні страви. Самостійно заготовити в’ялені томати не так вже й просто. Перед цим рекомендується ознайомитися з тим, як можна приготувати їх в домашніх умовах і який рецепт для цього використовувати.

класичний рецепт

Існує чимала кількість методів приготування такої закуски. Однак саме класичний рецепт найчастіше використовують під час заготівлі в’ялених помідорів.

Щоб приготувати дане блюдо, знадобляться такі інгредієнти:

  • кілограм томатів;
  • 100 г базиліка;
  • 80 г солі;
  • дві головки часнику;
  • 200 мл олії;
  • зелень.

Створення страви починається з підготовки всіх інгредієнтів, які будуть використовуватися під час готування. Для початку рекомендується зайнятися підготовкою помідорів. Всі томати слід розрізати на дві рівні частини і видалити з них серцевину з насінням. В майбутньому віддалені насіння з серцевиною можна використовувати для створення томатної пасти.

в'ялені помідори Черрі на столі

Закінчивши з помідорами, слід приступати до підготовки часнику. Для цього його слід подрібнити при допомоги ступки і розмішати з невеликою кількістю солі.

Після підготовки основних інгредієнтів, можна приступати до висушування томата. Робиться це за допомогою духовки, гриля або сушарки. Однак найчастіше, домогосподарки використовують для цього духовки. Деко затьмарюється фольгою і змащується оливковою олією. Потім на його поверхню викладаються нарізані рані помідори з сіллю і часником. Також для додавання солодощі їх можна трохи посипати цукром. Солодкі томати повинні сушитися протягом трьох годин в духовці, розігрітій до 90 градусів. Якщо вона нагріта сильніше, то час сушіння потрібно буде скоротити в кілька разів.

Поки томати будуть сушитися в печі, слід зайнятися стерилізацією тари. Для цього невелика каструлька заповнюється водою і накривається металевим ситом. Вода доводиться до кипіння і на сито встановлюється банку. У такому положенні вона стерилізується протягом 20 хвилин, після чого її можна використовувати.



В’ялені томати слід дістати з духовки і перекласти їх в невелику простерилізованих баночку. Вони укладаються в кілька шарів, які слід перемішати з часником. Також в ємність потрібно додати базилік з зеленню. Якщо в баночці буде занадто багато вільного простору, то в неї слід залити трохи оливкового масла і додати гострий перець. Крім цього, в в’ялені томати додається оцет, який збільшить термін зберігання заготовки.

З чебрецем і спеціями

Деякі домогосподарки для заготовки в’ялених томатів використовують рецепт, який доповнюється різними спеціями.

Даний рецепт включає в себе наступні інгредієнти:

  • кілограм помідорів;
  • 20 г чебрецю;
  • 100 мл олії;
  • спеції;
  • 20 г базиліка і орегано;
  • 90 г солі.

Приготування закуски починається з попередньої підготовки інгредієнтів. Для в’ялення використовуються не перестиглі томати. Вони повинні бути щільними, без серйозних ушкоджень і гнилих плям на шкірці. Овочі ретельно промиваються і у них видаляються хвостики. Потім кожен томат розрізається на дві рівні частини. Якщо томати будуть занадто стиглими і соковитими, то доведеться видалити їх серединку. Робиться це для прискорення в’ялення.

блюдо з в'ялених помідор черрі

Закінчивши з помідорами, слід зайнятися листом. Він затьмарюється фольгою, яку відразу ж потрібно ретельно змастити маслом. Після цього на поверхню викладаються всі нарізані помідори. Потім вони посипаються спеціями і сушеними травами. При бажанні можна посипати овочі італійськими, прованськими травами або майораном. Виклавши зелень на деко, все обприскується рослинним маслом і відправляється в піч.

Овочі рекомендується сушити в духовці, яка нагріта до 100 градусів.

Під час в’ялення необхідно періодично відкривати двері духовки, щоб томати не пересохло. Готові томати повинні бути м’якувата, а не повністю сухими і твердими.

в'ялені томати на столі

Поки помідори будуть сушитися в печі, можна зайнятися підготовкою часнику. Він очищається, дрібно нарізають і додається в баночки. Потім в ємності додаються і готові томати. Приготовлені банки заливаються рослинним маслом, закочуються кришками і ставляться в холодильник для подальшого зберігання.

висновок

Заготівлею в’ялених помідорів Черрі на зиму може зайнятися будь-яка людина. Однак для цього доведеться ознайомитися з різними способами приготування цієї страви і вибрати для цього той чи інший рецепт.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*