Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками



Напевно, немає такої людини, яка хоч раз в житті не куштував салат з крабових паличок. Легкий, пікантний на смак, корисний і дуже смачний салатик люблять і дорослі, і діти. Як приготувати салат крабові палички помідори сир часник будинку з іншими інгредієнтами, і який виходить смак у цих страв? Сьогодні детально в нашій рубриці.

1. Крабовий салат з помідорами і сиром

Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками

Це один з найпростіших і недорогих рецептів, до складу якого входять такі компоненти:

  • морепродукт – маленька пачка (200 г);
  • томати – 3 шт .;
  • яйце – 3 шт .;
  • кріп – пару гілочок для аромату;
  • сіль за смаком;
  • цибуля ріпчаста – 1 невелика головка;
  • кріп – маленький пучок;
  • майонез (сметана).

приготування:

Таке блюдо виходить поживним і апетитним на вигляд. Тому його можна подавати не тільки до повсякденної, а й святкового столу.

Отже, приступимо! Насамперед потрібно вийняти з морозилки крабові палички і розморозити їх. Процес розморожування можна прискорити, якщо покласти морепродукт в мікрохвильовку.

Нарізати палички невеликими кубиками. Відварити яйця і нарізати таким же способом. Тепер можна взятися за лук. Щоб прибрати всю гіркоту з коренеплоду, його потрібно обшпарити окропом. Остудити цибулину і дрібно нашаткувати.

З томатів для салату нам буде потрібно тільки м’якоть, без насіння і соку. Тому їх потрібно розрізати навпіл, вибрати насіння і злити сік. Акуратно відокремити м’якоть від шкірки і нарізати кубиками.

Пересипати все нарізані і подрібнені компоненти в одну ємність, додати пару пучок солі і майонез, перемішати.

Зверху прикрасити таке блюдо можна дрібно нарубаної зеленню кропу.

2. Крабовий салат з томатами і солодким перцем

Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками

Ароматне, вітамінне блюдо завжди буде в пору до відварного або запеченого м’яса, птиці або будь-якого гарніру.

Необхідні продукти:

  • морепродукт – 200 г;
  • солодкі томати – 3-4 шт .;
  • м’ясистий болгарський перець – 1 шт .;
  • твердий сир – 220 г;
  • часник – 3 невеликих зуба;
  • майонез.

приготування:

Перемити всі овочі, прибрати непотрібні частини: у перцю – серцевину і хвостики, у помідорів – плодоніжки. Нарізати овочі і крабові палички соломкою. Пропустити через чеснокодавку очищені зубки часнику. Натерти на дрібній тертці сир. Підготовлені до змішування продукти з’єднати в одній глибокій посудині, посолити і поперчити – на свій смак, полити майонезом і перемішати.

3. Салат крабовий з кукурудзою і помідорами

Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками

Варіантів приготування цієї страви безліч. Ми ж з вами будемо готувати салат для святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

  • морепродукт – 400 г;
  • кукурудза консервована – 120 г;
  • яйце куряче відварне – 5 шт .;
  • тертий на дрібній тертці сир – 1,5 склянки;
  • великі помідори – 2 шт .;
  • зелена цибуля – 15 г;
  • свіжа зелень кропу – 15 г;
  • часник – 3 зубки;
  • чорний мелений перець – пару пучок (можна і більше для тих, хто любить по-гостріше);
  • сіль за смаком;
  • салатні листя;
  • майонез – 50 г.

приготування:



Опустити помідори в окріп на пару хвилин. Потім витягти і опустити в холодну воду. Це потрібно для того, щоб легко звільнити овочі від шкірки. Зняти шкірку ножем.

Розморожений морепродукт звільнити від плівки і нарізати будь-яким зручним способом – можна кубиками, кільцями або соломкою. Байдуже і смак страви від цього не зміниться.

Очищені від шкірки томати нарізати кубиками або часточками. Натерти на великій тертці яйця. Промити зелень, просушити і дрібно посікти ножем. Скласти всю нарізку в одну глибоку тарілку.

Останній крок – приготування соусу для заправки салату. Пропустити через прес часник. Розтерти часникову масу з перцем і сіллю, додати майонез, і ретельно перемішати.

Заправити блюдо часниковим соусом, перемішати, дати настоятися півгодини в холодильнику. Перед подачею на стіл, на широку дрібну тарілку потрібно укласти кілька листів салату, і посередині красиво викласти готову страву.

Салат з томатів, огірків і крабових паличок

Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками


Необхідні продукти:

  • свіжий огірок – 1 шт .;
  • помідор – 1 шт .;
  • крабові палички – 220 г;
  • відварене яйце – 3 шт .;
  • велика цибулина;
  • сир тертий – 1 стакан;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • майонез.

приготування:

Для приготування такої страви шарами нам буде потрібно глибока прозора ємність, бажано кілька. Як варіант, можна використовувати об’ємні келихи.

На самий низ потрібно укласти цибулю. Спочатку його потрібно почистити, потім обдати окропом, щоб пішла вся гіркота і дрібно нашаткувати. Щоб цибуля не вийшов занадто сухим, його можна злегка обмазати майонезом.

Очистити від шкірки огірок і натерти на великій тертці. З цього продукту і складатиметься другий шар.

Обшпарити окропом помідор, остудити, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками, полити майонезом і укласти наверх огірка.

Четвертий шар – подрібнений на тертці морепродукт, змішаний з майонезом, далі – терті яйця.

Після цього всі шари потрібно повторити, і завершальним шаром буде терта сирна маса.

Зверху таке блюдо можна присипати дрібно нарізаною зеленню кропу, петрушки або зеленого лука.

5. Салат з помідорів, крабових паличок і сухарів

Салати з крабовими паличками, помідорами та іншими вкусняшками

Складові:

  • морепродукт – 200 г;
  • сухарики з білого хліба – 50-60 г;
  • помідори – 3 шт .;
  • часник – 3 зубки;
  • майонез;
  • тверді сир – 120 г;
  • відварене яйце – 3шт.

приготування:

Розморожений морепродукт нарізати кільцями. Далі потрібно звільнити помідор від шкірки: обдати окропом, через п’ять хвилин занурити в холодну воду і зняти шкірку.

Нарізати овоч кубиками. Таким же способом нарізати яйця.

Натерти сир на дрібній тертці.

Залишилося тепер скласти наш салатик пошарово в такій послідовності: крабові палички, помідори, яйця, сухарі, сир.

Кожен шар потрібно рясно змастити майонезом. Поставити салатик в холодильну камеру для просочення і вже через годинку можна кликати рідних або гостей до столу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*