7 Рецептів смачних смажених бутербродів



Бутерброди – швидкий і ситний перекус. Але іноді, особливо, коли прохолодно, хочеться теплої їжі до чаю. Тоді на виручку прийдуть гарячі бутерброди. Приготувати на сковороді смажені бутерброди можна двома способами – відкритим і закритим. У нашій добірці ви знайдете найрізноманітніші рецепти, плюс яких в тому, що зробити їх можна швидко, а хлібна скоринка виходить хрустка і дуже смачною.

Види смажених бутербродів

Як ми вже згадували, такі бутерброди можуть бути двох видів:

  • Відкриті, тобто, начинка зверху, а присмажується тільки хліб знизу. Хоча, з деякими видами начинки їх можна смажити з двох сторін (ковбаса, шинка, бекон, яйця).
  • Закриті – сендвічі. В цьому випадку начинка поміщається між двома скибочками хліба і смажиться сендвіч з обох сторін.

Ви також можете варіювати, як смажити хліб на сковороді для бутербродів: жпаріть на маслі (вершковому або рослинному) або на сухій розжареній сковороді або грилі. У першому випадку хліб стане хрустким і соковитим, але більш калорійним, у другому – просто підсохне, як в тостері.

1. Смажений бутерброд з ковбасою

Класичний варіант – сендвіч, який присмажується з двох боків на олії або просто на ребристою сковороді.

Складові:

  • 1 батон білого хліба;
  • 150 грамів ковбаси або шинки;
  • 100 грамів м’якого вершкового масла;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування:

Для приготування страви використовуйте вершкове масло кімнатної температури, яке буде легко розмазати по декільком скибочкам білого хліба. На кожен з скибочок потрібно покласти по двом шматочках нарізаної ковбаси, присипати сіллю і перцем за смаком. Зверху покласти ще один шматочок білого хліба, також змащений олією зсередини.

Підсмажте бутерброди протягом 10 хвилин на сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин на кожну сторону. Подавайте їх, розрізані по діагоналі, і зі свіжою зеленню або овочами.

2. Смажені бутерброди з яєчнею і ковбасою

7 Рецептів смачних смажених бутербродів

Складові:

(На 2 бутерброда)

  • 2 шматочки тостового хліба;
  • 2 яйця;
  • 50 г ковбаси або шинки;
  • Трохи овочів (помідори, болгарський перець, зелена цибуля, зелень – що є).

Приготування:

У кожному шматочку хліба вирізати отвір. Ковбасу порізати кубиками або брусочками і підсмажити на олії.

Вийняти ковбаску, поставити на сковороду тости, вбити в кожен по яйцю. посолити.

Смажити під кришкою на дуже маленькому вогні, поки яєчня не буде готовий. Готові гарячі бутерброди присипати ковбасою і подрібненими овочами.

3. Смажений бутерброд з сиром, беконом і яйцем

7 Рецептів смачних смажених бутербродів

Складові:

  • 1 французький багет;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • 8 скибочок бекону;
  • 1 пучок свіжого салату;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 1 яйце;

Приготування:

Насамперед підсмажте на сковороді бекон так, щоб він став хрустким і золотистим. Поки бекон смажиться, вимийте пучок салату і позбудьтеся від потемнілих ділянок на листочках.



Після бекону на тій же сковороді і жирі підсмажте скибочки білого хліба. Остигнули грінки покрийте гірчицею, покладіть на кожну по шматочку бекону і тонкому скибочці сиру. Зверху викладіть ще листочок салату і накрийте ще однією грінкою.

Яйце посмажте на сковороді, отримавши яєчню, яку потрібно викласти на саму верхівку бутерброда. Посоліть, поперчіть за смаком і подавайте до столу.

4. Смажені сендвічі з оселедцевої начинкою

7 Рецептів смачних смажених бутербродів

Складові:

  • Тостовий хліб (по 2 шматочки на людину);
  • Філе оселедця пряного посолу;
  • 4-5 зубків часнику;
  • 1 ч.л. вершкового масла;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • 3 ст.л. оливкового масла (можна взяти оливковий майонез);
  • Зелена цибуля-перо.

Приготування:

Філе оселедця дрібно порізати, потім подрібнити в блендері разом з часником, вершковим і оливковою олією, лимонним соком в однорідну масу.

Намазати один шматок хліба оселедцевої мастикою товщиною близько 1 см, Наруто іншим шматком і підсмажити на сильно розігрітій сковороді з двох сторін.

Подавати гарячими. Присипавши верх подрібненою зеленою цибулею.

5. Сендвічі з сиром

7 Рецептів смачних смажених бутербродів


Берете по два тонких шматка хліба, між ними ставите шматочок сиру (твердого, плавленого, сулугуні, бринзу) по всій величині і обсмажуємо сендвіч з двох сторін. Ще гарячим варто присипати свіжим кропом.

6. Бутерброди смажені в яйці по-угорськи

7 Рецептів смачних смажених бутербродів

Це дуже популярне в Угорщині блюдо під назвою «бундош кенір» просто чудово йде з гарячим чаєм! Спробуйте, не пошкодуєте! Такий хліб – основа для будь-якої добавки – кружечка ковбаси, шинки, помідора, огірка, можна присипати з сиром або зеленою цибулею.

Складові:

  • Багет, булка, білий хліб (можна використовувати і зачерствілий – він стане м’яким).
  • 2-3 яйця.
  • Трохи копченого сала або бекону (50-100 г).
  • Сіль перець.

Приготування:

Хліб порізати на порційні шматки. Яйця посолити, трохи дати перцю і добре взбіть.Сало або бекон дрібно порізати і обсмажити на сковороді. Шкварки не вибирати. Кожен шматок хліба з усіх боків вмочити в яйце, смажити з двох сторін.

7. Часникові грінки зі шпротами

7 Рецептів смачних смажених бутербродів

Складові:

  • Сірий або бородинський хліб, порізаний на скибки.
  • банку шпротів.
  • Два зубки часнику.

Приготування:

Хліб підсмажити на олії з одного боку, посолити і натерти часником.

На підсмажену сторону викласти по 2-3 шпротіни, полити ч.л. масла з банки і викласти на сковороду неподжаренной стороною. Смажити 3-4 хвилини до утворення скоринки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*