Напевно, немає такої людини, яка б не любила салат з огірків з помідорами. Це легка, дуже корисна закуска завжди присутній на столі, особливо навесні і влітку – в сезони достатку овочів. Найпростіший варіант закусочного страви на швидку руку – огірки з помідорами під маслом.
А якщо спробувати приготувати з цими ж інгредієнтами щось оригінальне і незабутнє на смак? Цього разу ми пропонуємо вам зробити листкові салати з огірками та помідорами будинку. До складу рецептів будуть включені і інші компоненти, які додадуть страві пікантний смак і аромат.
1. Зимовий овочевий салат
Для приготування цієї зимової закуски на зиму від вас будуть потрібні наступні інгредієнти:
- огірки – 3 кг;
- томати – 3 кг;
- цибуля білий – 900 г;
- перець духмяний – 10 шт .;
- лаврушка – 3 листа;
- олія соняшникова рафінована – 200 мл;
- яблучний оцет – 150 мл;
- цукор, сіль.
приготування:
Спочатку беремося за приготування маринаду. Змішуємо в каструльці масло, оцет, сіль, цукор, кладемо лаврушку і перець. Ставимо цю суміш на маленький вогонь. Як тільки вона закипить, знімаємо з вогню.
Перемиваємо овочі, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо пластинками. Перекладаємо нарізку в каструльку з маринадом і варимо на слабкому вогні під кришкою півгодини.
Поки салатик вариться, можна приготувати закаточную тару. Найкраще для цього підійдуть баночки на півлітра. Перемити скляну тару, потім обдати окропом разом з бляшаними кришками.
Розкласти гарячий продукт по стерильним ємностей, закатати, укутати в ковдру, і після охолодження винести на зберігання в підвал або поставити в комору.
Зробити такий салатик на зиму можна по-різному, додавши до нього і інші овочі – моркву, солодкий перець, ріпчаста цибуля. Кому, що більше подобається.
Як бачите, готується таке блюдо дуже легко і дуже добре зберігається всю зиму без стерилізації.
2. Салат з огірків з помідорами і капустою
Легкий овочевий салат добре підійде до м’яса, птиці або риби. Готується він дуже просто з використанням простих і доступних інгредієнтів:
- білокачанна капуста – 250 г;
- солодкі помідори – 3 шт .;
- огірки – 3 шт .;
- свіжовичавлений лимонний сік – 1 десертна ложка;
- сіль перець;
- подрібнена зелень кропу – 1 столова ложка;
- цибуля ріпчаста салатний – 1 головка;
- цукор – пару пучок;
- рослинне масло без запаху;
- сіль, перець чорний мелений – за смаком.
приготування:
Нашаткувати дрібно капусту, посолити, злегка пом’яти руками. Промити помідори і огірки, нарізати часточками.
Очистити цибулину, нарізати півкільцями, скропити лимонним соком, присипати цукром, відставити на десять хвилин, щоб вийшла вся гіркота.
Перекласти в салатник овочеву нарізку, додати злегка віджатий цибулю. Посипати блюдо кропом, сіллю, перцем і додати чайну ложку лимонного соку.
Полити олією, перемішати і можна подавати на стіл.
Замість масла можна використовувати майонез. Така заправка додасть страві насичений і поживний смак.
3. Салат з куркою, грибами і солоними огірками
Це смачне, ситне блюдо стане відмінним доповненням як святкового, так і повсякденного столу.
Для його приготування вам буде потрібно:
- філе куряче – 650 г;
- печериці – 450 г;
- солоні огірочки – 450 г;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- масло рослинне без запаху – для обсмажування;
- майонез – 60 г;
- сіль, перець – за смаком.
приготування:
Відварити куряче м’ясо до готовності в злегка підсоленій воді. Остудити філе і нарізати на шматочки.
Нарізати печериці пластинками. Очистити цибулю, нарізати півкільцями. Обсмажити на маслі спочатку цибулю до золотистого кольору, потім додати гриби. Смажити до готовності, не забуваючи підсолити і приправити перцем.
Нарізати огірочки кубиками, перекласти в салатник. Додати курку, смажену цибулю з грибами. Додати сіль, перець, полити майонезом, перемішати. Страва готова до дегустації.
4. Листковий салат з кальмарами, яйцями і огірками
Для приготування цієї пікантної закуски вам знадобиться:
- відварні кальмари – 200 г;
- свіжі огірки – 200 г (3-4 шт.);
- крабові палички – 200 г;
- яблука кислих сортів – 2 шт .;
- курячі яйця зварені круто – 3 шт .;
- сіль перець;
- майонез.
приготування:
Дуже важливо в цьому рецепті правильно приготувати кальмари. Неправильно відварений морепродукт виходить занадто жорстким. Отже, заморожений продукт потрібно опустити на 1 хвилину в киплячу воду, потім потримати ще пару хвилин у воді і виймати. Якщо ви перетримаєте кальмари, вони вийдуть у вас жорсткі, як гума. Перетримати в гарячій воді продукт можна пом’якшити, проварити протягом години. Після того, як кальмари охолонуть, їх потрібно дрібно нарізати соломкою.
Промити огірочки, вирізати місця кріплення плодоніжки. Якщо це старі плоди або зеленці з гірчинкою – з них потрібно обов’язково зняти шкірку. Нарізати овочі соломкою, розкласти рівномірно на дні плоскої тарілки.
Зробити зверху майонезну сітку.
Наступним шаром будуть крабові палички. Їх потрібно нарізати пластинками і також покрити тонким шаром майонезу.
Третій шар складається з кальмарів, покритих майонезной сіточкою.
Очистити від шкірки яблука, вирізати серцевину, нарізати фрукт соломкою, викласти шаром на салат. обмазати майонезом.
Завершальним шаром будуть яйця, нарізані кубиками. Зверху їх потрібно рясно промазати майонезом.
Ось і все закусочний листковий салат з огірків, яєць і морепродуктів готовий. Прикрасити його можна по-різному – часточками томатів, маслинами або зеленню кропу і петрушки. Через півгодинки після просочення в холодильнику його можна подавати на стіл.
Leave a Reply