Три супер рецепта маринаду для капусти



Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні я пропоную вам три чудових рецепта маринованої капусти, які виручають мене вже багато років.

Цей овоч багатий вітамінами, мінералами, кислотами і володіє відмінним смаком І що дуже важливо, в маринованої капусті більшість вітамінів зберігається всю зиму.

Існує безліч сортів капусти, які відрізняються за зовнішнім виглядом і смаком, і ще більше – рецептів її приготування. Маринад для капусти по швиденькому – відмінна заготовка, яка вам напевно сподобається.

Що ж, тепер, власне самі рецепти:

Рецепт 1. Капуста з буряком в маринаді

Три супер рецепта маринаду для капусти

Час приготування такої заготовки – один день.

Беремо пару кілограм капусти білокачанної, один буряк і підлогу головки часнику.

Інгредієнти для маринаду:

  1. Вода – один літр.
  2. Сорок грам цукру і стільки ж солі.
  3. Десять горошин чорного перцю.
  4. Лавровий лист – одна штука.
  5. Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – сто мілілітрів.

Нарізаємо овочі: капусту – шматочками, буряк – соломкою. Очищаємо часник і розрізаємо зубки навпіл. Все це ретельно перемішуємо і укладаємо в трилітрову скляну ємність.

Три супер рецепта маринаду для капусти

Наступний етап – приготування маринаду. Виливаємо в емальований посуд воду, додаємо сіль, перець, лавровий лист і цукор, кип’ятимо все це десять хвилин на слабкому вогні. Потім витягуємо перець і лавровий лист, додаємо оцет.

Як тільки маринад трохи охолоне до температури 60-70 градусів, заливаємо їм капусту. Як тільки заготовка повністю охолоне, переставляємо її в холодильник. Через добу блюдо буде готове до вживання. Найкраще таку заготовку зберігати в холодильнику або будь-якому прохолодному місці під капроновою кришкою.

Ще один спосіб приготування капусти “Пелюстки” можна прочитати тут. А в цьому відео подивіться докладніше, як просто готується маринована капуста шматочками з буряком:



Рецепт 2. Капуста в маринаді з морквою

Три супер рецепта маринаду для капусти

Приготувати таку страву дуже просто. Для цього знадобиться наступні продукти:

  1. Білокачанна капуста – три кілограми.
  2. Три зубки часнику.
  3. Чотири середніх моркви.

Для заливки:

  1. Один літр води.
  2. Двісті грам цукру.
  3. Сто мілілітрів оцту дев’ятивідсотковий концентрації.
  4. Сто мілілітрів рослинного масла.
  5. Сіль – двадцять грам.

Нарізаємо овочі: капусту – шаткуємо, а морква – трьом на крупній тертці. Все перемішуємо і додаємо роздавлений часник.

Після цього готуємо маринад. В окріп додаємо сіль, цукор, соняшникова олія і оцет. Киплячим розсолом заливаємо овочі, накриваємо і залишаємо в такому стані на добу в теплому місці. Через 24 години капуста в маринаді з морквою готова. Розкладаємо її по банках, накриваємо капроновими кришками і відправляємо в холодильник на зберігання.

Аналогічні інгредієнти, але трошки інше приготування представлено в цьому відео:

Рецепт 3. Салат з капусти і болгарського перцю в маринаді

Три супер рецепта маринаду для капусти


Це дивовижна заготовка на зиму. Для приготування такої страви знадобиться:

  1. Один кілограм білокачанної капусти.
  2. Два болгарських перцю.
  3. Дві середні моркви.
  4. Три зубки часнику.

Для заливки:

  1. Пол склянки соняшникової олії, стільки ж яблучного оцту.
  2. Пол склянки цукру.
  3. Сіль – одна столова ложка.
  4. один лимон.

Шаткуємо капусту, натираємо на середню терку морква, нарізаємо соломкою солодкий перець. Нарізані овочі перемішуємо і додаємо подрібнений часник.

Далі готуємо маринад: змішуємо півсклянки води, стільки ж соняшникової олії і цукру, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Заливаємо все це оцтом і соком від половинки лимона.

Потім наповнюємо приготованим розсолом банку з овочами і закриваємо капроновими кришками. Як тільки заготовка охолоне її можна поставити на зберігання в холодильник.

Це універсальне і дуже смачна страва, яке можна подавати як салат, закуски або гарніру восени і взимку.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*