Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні я пропоную вам три чудових рецепта маринованої капусти, які виручають мене вже багато років.
Цей овоч багатий вітамінами, мінералами, кислотами і володіє відмінним смаком І що дуже важливо, в маринованої капусті більшість вітамінів зберігається всю зиму.
Існує безліч сортів капусти, які відрізняються за зовнішнім виглядом і смаком, і ще більше – рецептів її приготування. Маринад для капусти по швиденькому – відмінна заготовка, яка вам напевно сподобається.
Що ж, тепер, власне самі рецепти:
Рецепт 1. Капуста з буряком в маринаді
Час приготування такої заготовки – один день.
Беремо пару кілограм капусти білокачанної, один буряк і підлогу головки часнику.
Інгредієнти для маринаду:
- Вода – один літр.
- Сорок грам цукру і стільки ж солі.
- Десять горошин чорного перцю.
- Лавровий лист – одна штука.
- Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – сто мілілітрів.
Нарізаємо овочі: капусту – шматочками, буряк – соломкою. Очищаємо часник і розрізаємо зубки навпіл. Все це ретельно перемішуємо і укладаємо в трилітрову скляну ємність.
Наступний етап – приготування маринаду. Виливаємо в емальований посуд воду, додаємо сіль, перець, лавровий лист і цукор, кип’ятимо все це десять хвилин на слабкому вогні. Потім витягуємо перець і лавровий лист, додаємо оцет.
Як тільки маринад трохи охолоне до температури 60-70 градусів, заливаємо їм капусту. Як тільки заготовка повністю охолоне, переставляємо її в холодильник. Через добу блюдо буде готове до вживання. Найкраще таку заготовку зберігати в холодильнику або будь-якому прохолодному місці під капроновою кришкою.
Ще один спосіб приготування капусти “Пелюстки” можна прочитати тут. А в цьому відео подивіться докладніше, як просто готується маринована капуста шматочками з буряком:
Рецепт 2. Капуста в маринаді з морквою
Приготувати таку страву дуже просто. Для цього знадобиться наступні продукти:
- Білокачанна капуста – три кілограми.
- Три зубки часнику.
- Чотири середніх моркви.
Для заливки:
- Один літр води.
- Двісті грам цукру.
- Сто мілілітрів оцту дев’ятивідсотковий концентрації.
- Сто мілілітрів рослинного масла.
- Сіль – двадцять грам.
Нарізаємо овочі: капусту – шаткуємо, а морква – трьом на крупній тертці. Все перемішуємо і додаємо роздавлений часник.
Після цього готуємо маринад. В окріп додаємо сіль, цукор, соняшникова олія і оцет. Киплячим розсолом заливаємо овочі, накриваємо і залишаємо в такому стані на добу в теплому місці. Через 24 години капуста в маринаді з морквою готова. Розкладаємо її по банках, накриваємо капроновими кришками і відправляємо в холодильник на зберігання.
Аналогічні інгредієнти, але трошки інше приготування представлено в цьому відео:
Рецепт 3. Салат з капусти і болгарського перцю в маринаді
Це дивовижна заготовка на зиму. Для приготування такої страви знадобиться:
- Один кілограм білокачанної капусти.
- Два болгарських перцю.
- Дві середні моркви.
- Три зубки часнику.
Для заливки:
- Пол склянки соняшникової олії, стільки ж яблучного оцту.
- Пол склянки цукру.
- Сіль – одна столова ложка.
- один лимон.
Шаткуємо капусту, натираємо на середню терку морква, нарізаємо соломкою солодкий перець. Нарізані овочі перемішуємо і додаємо подрібнений часник.
Далі готуємо маринад: змішуємо півсклянки води, стільки ж соняшникової олії і цукру, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Заливаємо все це оцтом і соком від половинки лимона.
Потім наповнюємо приготованим розсолом банку з овочами і закриваємо капроновими кришками. Як тільки заготовка охолоне її можна поставити на зберігання в холодильник.
Це універсальне і дуже смачна страва, яке можна подавати як салат, закуски або гарніру восени і взимку.
Leave a Reply