Приготувати смачний домашній десерт дуже легко: вибирайте будь-який рецепт желе з вишнею з нашої вибірки, і незабаром вишукані ласощі з’явиться на вашому столі!
Зміст:
- Желе з вишні з желатином
- Желе з вишні без желатину на зиму
- Желе з вишні з агар-агаром
- Желе з консервованих вишень і груш
- Листкове желе з вишнею і сметаною на агар-агар
1. Желе з вишні з желатином
Це класичний рецепт вишневого желе. Його можна приготувати, як зі свіжих, так і заморожених ягід. При цьому кісточки з вишні видаляти не потрібно.
знадобиться:
- вишня з кісточками – 200 г;
- вода – 600 мл;
- цукровий пісок – 50-100 г (кількість цукру залежить від солодощі ягід);
- желатин – 20 г.
Як зварити желе з вишні, вам допоможе нижче наведена покрокова інструкція.
Спочатку потрібно налити в миску 100 мл холодної кип’яченої води, насипати в неї желатин і залишити на півгодини. Вишню слід помити і викласти в каструльку, а потім залити 500 мл води і засипати цукровим піском.
Тепер потрібно зварити компот: для цього довести суміш в каструльці до кипіння, потім зменшити вогонь і потримати суміш на плиті ще 3 хвилини. Після цього компот слід остудити і процідити.
Тим часом потрібно розчинити на водяній бані набряклий желатин. Коли він повністю розчиниться, його, ще теплим, треба влити в вишневий компот.
Суміш слід добре перемішати, розлити по маленьких формочках і відправити застигати в холодильник години на 3.
Потім потрібно вийняти формочки з застиглим желе з холодильника і поставити їх на 5 секунд в теплу воду, після чого витягти желе і розкласти по блюдцем.
2. Желе з вишні без желатину на зиму
Це желе загусне за рахунок великої кількості цукру. Його можна використовувати як начинку для пиріжків і ватрушок, подавати до млинців і намазувати на хліб.
знадобиться:
- вишня свіжа – 1 кг;
- цукровий пісок – 1-1,5 кг.
приготування:
Вишню потрібно помити і звільнити від кісточок, потім ягоди треба помістити в соковижималку і віджати з них сік. Цей сік потрібно перелити в сотейник і всипати в нього цукор.
Сотейник поставити на вогонь, довести суміш до кипіння і варити до тих пір, поки вона не перетвориться в желеподібну масу. При цьому треба постійно знімати піну. Готове желе розкласти по стерилізованим банкам, закупорена.
3. Желе з вишні з агар-агаром
Желе з свіжих заморожених ягід вишні на агар-агар можна приготувати не тільки в промислових, але і в домашніх умовах, і це дуже просто.
Буде потрібно:
- вишня свіжозаморожена (без кісточок) – 400 г;
- вода – 700 мл;
- цукровий пісок – 4 ст. л .;
- агар-агар – 2 ст .л.
приготування:
Ягоди потрібно покласти в сотейник і залити гарячою водою. Сюди ж треба всипати цукор і агар-агар, останній потрібно рівномірно розподілити по поверхні води. Суміш, не перестаючи помішувати, потрібно довести до кипіння.
Після того, як вона закипить, вогонь варто вимкнути і ще раз перемішати желе. Готовий продукт необхідно дуже швидко розлити по креманках, поки не застигло (а желе з агар-агаром застигає майже миттєво).
Ось і все, смачне домашнє желе готово! Тепер потрібно прибрати креманки в холодильник, а через півгодини вже можна насолоджуватися смачним десертом.
4. Желе з консервованих вишень і груш
Спробуйте приготувати цей вишуканий десерт з ароматних груш і солодкої вишні.
Складові:
- груша – 2 шт .;
- вишня консервована – 100 г;
- м’ята – 2 гілочки;
- желатин – 60 г;
- цукровий пісок – 100 г;
- вода – 800 мл.
приготування:
Насамперед слід підготувати желатин: налити в миску 300 мл холодної кип’яченої води, насипати в неї желатин і залишити на півгодини.
Поки желатин набухає треба підготувати груші: звільнити їх від шкірки і нарізати на маленькі симпатичні кубики.
Потім потрібно приготувати сироп: нагріти на плиті 500 мл води, розчинити цукор і довести суміш до кипіння. Після закипання вогонь треба зменшити. Шматочки груш потрібно на кілька хвилин помістити в сироп, потім витягти їх звідти і розкласти по креманках.
Зняти сироп з плити і поставити остуджувати.
Поверх груш в кожну креманку потрібно покласти ще й вишню.
Тепер слід зайнятися желатином, який вже напевно набряк. Його слід нагрівати на водяній бані до повного розчинення, при цьому не можна допускати закипання.
Готовий желатин потрібно влити в сироп і перемішати. Цю суміш слід розлити по креманках, покривши нею вишні і груші.
Креманки прибрати в холодильник і тримати там до тих пір, поки желе не застигне. При подачі прикрасити м’ятою.
5. Слоеное желе з вишнею і сметаною на агар-агар
Цей смачний і ошатний листковий десерт заслуговує того, щоб його подавали на святковий стіл. Його можна зробити ще більш вишуканим, якщо додати шари з персиків або ананасів.
знадобиться:
- вишня без кісточок – 500 г;
- сметана рідка (10%) – 200 мл;
- цукровий пісок – 150 г;
- агар-агар – 50 г;
- вода – 500 мл.
приготування:
200 г помитий вишні потрібно залити 300 мл води, поставити на плиту і довести до кипіння. Одержаний вишневий компот потрібно процідити, всипати в нього 100 г цукрового піску і додати 1 ч. Л. агар-агар. Компот з агар-агаром потрібно ще раз довести до кипіння.
Свіжу вишню потрібно очистити від кісточок, розкласти ягоди по формах, і в кожну форму налити вишневий компот. Форми слід остудити в холодильнику протягом 15 хвилин.
Поки вміст формочок остуджують, можна приступити до приготування другого шару нашого десерту, який буде сметанним. Перш за все, потрібно налити в каструльку 200 мл води, всипати туди ж 50 г цукрового піску і 1 ч. Л. агар-агар.
Каструльку поставити на вогонь і кип’ятити протягом хвилини. Тепер потрібно в підготовлений сироп покласти сметану і ретельно перемішати.
Невелика кількість отриманого сметанного желе розлити по формах, поверх вишневого желе, і знову прибрати в холодильник на 15 хвилин.
Після закінчення цього часу потрібно витягти формочки з холодильника і поверх сметанного шару викласти вишні, які знову потрібно залити вишневим компотом.
Наступним шаром знову буде сметанне желе, потім знову ягоди і вишневий компот, і т.д. Чергуйте шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
Перед подачею на стіл формочки слід опустити на 5 секунд в теплу воду, щоб желе можна було з легкістю витягти з ємностей. Перекласти листкове желе на плоскі блюдця.
Leave a Reply