Вишневе желе – легкий і смачний десерт



Приготувати смачний домашній десерт дуже легко: вибирайте будь-який рецепт желе з вишнею з нашої вибірки, і незабаром вишукані ласощі з’явиться на вашому столі!

Зміст:

  1. Желе з вишні з желатином
  2. Желе з вишні без желатину на зиму
  3. Желе з вишні з агар-агаром
  4. Желе з консервованих вишень і груш
  5. Листкове желе з вишнею і сметаною на агар-агар

1. Желе з вишні з желатином

Вишневе желе - легкий і смачний десерт

Це класичний рецепт вишневого желе. Його можна приготувати, як зі свіжих, так і заморожених ягід. При цьому кісточки з вишні видаляти не потрібно.

знадобиться:

  • вишня з кісточками – 200 г;
  • вода – 600 мл;
  • цукровий пісок – 50-100 г (кількість цукру залежить від солодощі ягід);
  • желатин – 20 г.

Як зварити желе з вишні, вам допоможе нижче наведена покрокова інструкція.

Спочатку потрібно налити в миску 100 мл холодної кип’яченої води, насипати в неї желатин і залишити на півгодини. Вишню слід помити і викласти в каструльку, а потім залити 500 мл води і засипати цукровим піском.

Тепер потрібно зварити компот: для цього довести суміш в каструльці до кипіння, потім зменшити вогонь і потримати суміш на плиті ще 3 хвилини. Після цього компот слід остудити і процідити.

Тим часом потрібно розчинити на водяній бані набряклий желатин. Коли він повністю розчиниться, його, ще теплим, треба влити в вишневий компот.

Суміш слід добре перемішати, розлити по маленьких формочках і відправити застигати в холодильник години на 3.

Потім потрібно вийняти формочки з застиглим желе з холодильника і поставити їх на 5 секунд в теплу воду, після чого витягти желе і розкласти по блюдцем.

2. Желе з вишні без желатину на зиму

Вишневе желе - легкий і смачний десерт

Це желе загусне за рахунок великої кількості цукру. Його можна використовувати як начинку для пиріжків і ватрушок, подавати до млинців і намазувати на хліб.

знадобиться:

  1. вишня свіжа – 1 кг;
  2. цукровий пісок – 1-1,5 кг.

приготування:

Вишню потрібно помити і звільнити від кісточок, потім ягоди треба помістити в соковижималку і віджати з них сік. Цей сік потрібно перелити в сотейник і всипати в нього цукор.

Сотейник поставити на вогонь, довести суміш до кипіння і варити до тих пір, поки вона не перетвориться в желеподібну масу. При цьому треба постійно знімати піну. Готове желе розкласти по стерилізованим банкам, закупорена.

3. Желе з вишні з агар-агаром

Вишневе желе - легкий і смачний десерт

Желе з свіжих заморожених ягід вишні на агар-агар можна приготувати не тільки в промислових, але і в домашніх умовах, і це дуже просто.

Буде потрібно:

  • вишня свіжозаморожена (без кісточок) – 400 г;
  • вода – 700 мл;
  • цукровий пісок – 4 ст. л .;
  • агар-агар – 2 ст .л.

приготування:

Ягоди потрібно покласти в сотейник і залити гарячою водою. Сюди ж треба всипати цукор і агар-агар, останній потрібно рівномірно розподілити по поверхні води. Суміш, не перестаючи помішувати, потрібно довести до кипіння.

Після того, як вона закипить, вогонь варто вимкнути і ще раз перемішати желе. Готовий продукт необхідно дуже швидко розлити по креманках, поки не застигло (а желе з агар-агаром застигає майже миттєво).



Ось і все, смачне домашнє желе готово! Тепер потрібно прибрати креманки в холодильник, а через півгодини вже можна насолоджуватися смачним десертом.

4. Желе з консервованих вишень і груш

Вишневе желе - легкий і смачний десерт


Спробуйте приготувати цей вишуканий десерт з ароматних груш і солодкої вишні.

Складові:

  • груша – 2 шт .;
  • вишня консервована – 100 г;
  • м’ята – 2 гілочки;
  • желатин – 60 г;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • вода – 800 мл.

приготування:

Насамперед слід підготувати желатин: налити в миску 300 мл холодної кип’яченої води, насипати в неї желатин і залишити на півгодини.

Поки желатин набухає треба підготувати груші: звільнити їх від шкірки і нарізати на маленькі симпатичні кубики.

Потім потрібно приготувати сироп: нагріти на плиті 500 мл води, розчинити цукор і довести суміш до кипіння. Після закипання вогонь треба зменшити. Шматочки груш потрібно на кілька хвилин помістити в сироп, потім витягти їх звідти і розкласти по креманках.

Зняти сироп з плити і поставити остуджувати.

Поверх груш в кожну креманку потрібно покласти ще й вишню.

Тепер слід зайнятися желатином, який вже напевно набряк. Його слід нагрівати на водяній бані до повного розчинення, при цьому не можна допускати закипання.

Готовий желатин потрібно влити в сироп і перемішати. Цю суміш слід розлити по креманках, покривши нею вишні і груші.

Креманки прибрати в холодильник і тримати там до тих пір, поки желе не застигне. При подачі прикрасити м’ятою.

5. Слоеное желе з вишнею і сметаною на агар-агар

Вишневе желе - легкий і смачний десерт

Цей смачний і ошатний листковий десерт заслуговує того, щоб його подавали на святковий стіл. Його можна зробити ще більш вишуканим, якщо додати шари з персиків або ананасів.

знадобиться:

  • вишня без кісточок – 500 г;
  • сметана рідка (10%) – 200 мл;
  • цукровий пісок – 150 г;
  • агар-агар – 50 г;
  • вода – 500 мл.

приготування:

200 г помитий вишні потрібно залити 300 мл води, поставити на плиту і довести до кипіння. Одержаний вишневий компот потрібно процідити, всипати в нього 100 г цукрового піску і додати 1 ч. Л. агар-агар. Компот з агар-агаром потрібно ще раз довести до кипіння.

Свіжу вишню потрібно очистити від кісточок, розкласти ягоди по формах, і в кожну форму налити вишневий компот. Форми слід остудити в холодильнику протягом 15 хвилин.

Поки вміст формочок остуджують, можна приступити до приготування другого шару нашого десерту, який буде сметанним. Перш за все, потрібно налити в каструльку 200 мл води, всипати туди ж 50 г цукрового піску і 1 ч. Л. агар-агар.

Каструльку поставити на вогонь і кип’ятити протягом хвилини. Тепер потрібно в підготовлений сироп покласти сметану і ретельно перемішати.

Невелика кількість отриманого сметанного желе розлити по формах, поверх вишневого желе, і знову прибрати в холодильник на 15 хвилин.

Після закінчення цього часу потрібно витягти формочки з холодильника і поверх сметанного шару викласти вишні, які знову потрібно залити вишневим компотом.

Наступним шаром знову буде сметанне желе, потім знову ягоди і вишневий компот, і т.д. Чергуйте шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Перед подачею на стіл формочки слід опустити на 5 секунд в теплу воду, щоб желе можна було з легкістю витягти з ємностей. Перекласти листкове желе на плоскі блюдця.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*