4 Найвдаліших рецепта млинців без молока



Отже, давайте розглянемо всі популярні рецепти, як приготувати тонкі і смачні млинці без молока.

1. Млинці з нічого

Не варто дивуватися такій назві – оскільки млинчики буквально на воді і муці не тільки без молока, а й без яєць часто використовуються в ролі тонкої, прісної оболонки для самих різних начинок (особливо вегетаріанцями і тими, у кого з якої-небудь причини на молоко виявляється алергія).

Складові:

  • вода тепла, кип’ячена – 500 мл;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • сіль – 1 кавова ложечка;
  • сода – 1 кавова ложечка;
  • олія соняшникова – 50 мл.

Як готувати:

  1. Наливаємо в каструльку теплу воду (приблизно 30 °) – в холодній борошно буде погано розмішуватися і утворювати грудки.
  2. Всипаємо приблизно половину борошна, ретельно вимішуємо (краще віночком).
  3. У дуже рідке тісто продовжуємо досипати борошно невеликими порціями, постійно помішуючи – поки не отримаємо консистенцію дуже рідкої сметани.
  4. Додаємо цукор, сіль, соду (остання потрібна, щоб млинці вийшли з дірочками), знову добре розмішуємо.
  5. Як випливає розігріваємо на вогні сковороду (краще чавунну).
  6. Наливаємо в неї зовсім небагато масла (буквально кавову ложку), і, похитуючи сковорідкою, добиваємося, щоб воно розтеклося по розпеченому дну найтоншої плівкою.
  7. Беремо невеликий ополоник і зачерпує стільки тесту, щоб воно розтеклося по сковорідці рівним тонким шаром.
  8. Після розтікання ставимо сковорідку на плиту і на середньому вогні печемо млинець з одного боку.
  9. Готовність визначаємо так – краю у млинчика повинні підрум’янитися, а на верхньому шарі не залишитися рідкого тесту (зазвичай це займає приблизно 1-1,5 хвилини).
  10. Широкою плоскою лопаткою акуратно піддягаємо млинець і перевертаємо його.
  11. Допікаємо другу сторону (це станеться приблизно вдвічі швидше), знімаємо млинець на заздалегідь приготоване широке плоске блюдо.
  12. Повторюємо процедуру з пункту 6.

Так ми отримаємо близько 25-30 тоненьких млинчиків. Чекаємо, поки вони трохи охолонуть і або загортаємо в них начинку, або їмо з медом, варенням або сиропом.

Смачного!

2. Млинці на воді з яйцями

4 Найвдаліших рецепта млинців без молока

Цей рецепт ближче до класичного варіанту, а присутність яєць дозволяє отримати млинці не блідого, а красивого жовтуватого кольору.



Складові:

  • вода тепла, кип’ячена – 500 мл;
  • борошно – 2 склянки;
  • яйця курячі – 3 шт .;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 кавова ложечка;
  • сода – 1 кавова ложечка;
  • олія соняшникова – 75 мл;
  • масло вершкове – 75 г.

Як готувати:

  1. Як і в попередньому рецепті, наливаємо в каструльку теплу воду (приблизно 30 °) – в холодній борошно буде погано розмішуватися і утворювати грудки, а сода може не повністю розчинитися.
  2. Всипаємо приблизно половину борошна, розбиваємо туди ж яйця, ретельно вимішуємо.
  3. У рідкуватий тісто продовжуємо потроху досипати борошно, постійно помішуючи – поки не отримаємо таку ступінь густоти, при якій тісто стікає з ложки як рідкий мед.
  4. Додаємо цукор, сіль, соду (останню необхідно добре розмішати, щоб млинці вийшли з дірочками), приблизно третина соняшникової олії, знову добре вимішуємо.
  5. Гарненько розігріваємо сковорідку з товстим дном (краще чавунну).
  6. Наливаємо в неї приблизно з кавову ложечку масла і рівномірно розподіляємо його по денця.
  7. Ополоником зачерпує стільки тесту, щоб воно утворило на дні досить тонку, рівну заготовку.
  8. Печемо млинець на середньому вогні близько 1,5 хвилин з одного боку.
  9. Готовність визначаємо так само, як і в першому рецепті – краю у млинчика повинні підрум’янитися, а на верхньому шарі не залишитися рідкого тесту.
  10. Піддягаємо і перевертаємо млинець на іншу сторону і печемо до тих пір, поки не підрум’яниться нижня сторона.
  11. Викладаємо млинець на широке блюдо, зверху кладемо платівку вершкового масла (трохи, відрізаємо від великого шматка ножем).
  12. Повторюємо процедуру з усіма подальшими млинцями.

Накриваємо глибокої мискою і даємо млинців трохи охолонути і «пропарити». Подаємо до столу зі сметаною або варенням.

Як бачите, спекти такі млинці зовсім нескладно, а виходять вони дуже смачні!

3. Млинці на кефірі

4 Найвдаліших рецепта млинців без молока

Використання кефіру замість молока не тільки корисніше, але і дозволяє отримати виключно пишні млинці, які буквально тануть у роті! Хочете, щоб тісто не так вже й розпушити? Тоді замініть теплу воду майже окропом, а кефір беріть нежирний, 1% -ний.

Складові:

  • вода гаряча, кип’ячена (90 ° С) – 200 мл;
  • кефір нежирний – 300 мл;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця курячі – 3 шт .;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • сіль – 2-3 щіпки;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • олія соняшникова – 75 мл;
  • масло вершкове – 75 гр.

Як готувати:

  1. Наливаємо в каструльку гарячу воду, кефір, відправляємо туди ж яйця і половину борошна.
  2. ретельно вимішуємо.
  3. Поступово досипати муку, домагаючись утворення тесту середньої густини.
  4. Сипем цукор, сіль і соду, вливаємо трохи соняшникової олії, знову перемішуємо до отримання абсолютно однорідної, трохи булькаючої маси.
  5. На розпеченій сковорідці печемо млинці так само, як і в попередніх рецептах (масла після кожного млинця підливаємо зовсім чуть-чуть).
  6. Складаємо млинці на блюдо (не забуваючи про шматочки вершкового масла поверх кожного) і даємо трохи охолонути.
  7. Подаємо до столу зі сметаною, розтопленим маслом або ягідним варенням.

4. Млинці на пиві

4 Найвдаліших рецепта млинців без молока

Дуже оригінальний рецепт млинців на пиві для тих, хто не боїться подібних експериментів.

Складові:

  • вода тепла, кип’ячена – 1 стакан;
  • пиво – 1 склянка;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця курячі – 2-3 шт .;
  • сіль – 2-3 щіпки;
  • сода – 1 кавова ложечка;
  • олія соняшникова – 50 мл.

Як готувати:

Процес приготування тіста і смаження млинців такий же, як і в попередніх рецептах. Смачного!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*