Біляші – одні з незліченних різновидів пирогів з м’ясом – прийшли до нас із Середньої Азії. Однак сказати, який з народів є їх автором, точно не зможе ніхто (найбільш люту суперечку зазвичай ведеться між казахами, башкирами і татарами). Втім, зараз це не так вже й важливо.
Головне, що наші господині діляться дуже смачними домашніми рецептами біляшів з м’ясом. Причому їх можна і засмажити на сковорідці, і спекти в духовці, і приготувати, як годиться, з дріжджового тіста, і збагнути «на швидку руку» на кефірі, і навіть перемішати тісто з м’ясом (отримуючи швидше подобу м’ясних оладок, теж відносяться до біляші ).
Як же приготувати начинку до справжнім біляші? Які хитрощі застосувати, щоб фарш для біляшів з м’ясом вийшов неймовірно соковитим? Як куховарити традиційні татарські «перімячі»? І скільки смажити наші смачні пиріжки на сковорідці? Але, про все по порядку.
Біляші з дріжджового тіста на сковороді
- баранячий жир замість масла;
- додавання дрібно посіченої зелені в фарш;
- жарка в більшій кількості масла (або на тому ж баранячому жирі).
Сподіваємося, що і цей татарський рецепт біляшів з оригінальним смаком доведеться вам до душі!
Leave a Reply