Бутерброди – швидкий і ситний перекус. Але іноді, особливо, коли прохолодно, хочеться теплої їжі до чаю. Тоді на виручку прийдуть гарячі бутерброди. Приготувати на сковороді смажені бутерброди можна двома способами – відкритим і закритим. У нашій добірці ви знайдете найрізноманітніші рецепти, плюс яких в тому, що зробити їх можна швидко, а хлібна скоринка виходить хрустка і дуже смачною.
Види смажених бутербродів
Як ми вже згадували, такі бутерброди можуть бути двох видів:
- Відкриті, тобто, начинка зверху, а присмажується тільки хліб знизу. Хоча, з деякими видами начинки їх можна смажити з двох сторін (ковбаса, шинка, бекон, яйця).
- Закриті – сендвічі. В цьому випадку начинка поміщається між двома скибочками хліба і смажиться сендвіч з обох сторін.
Ви також можете варіювати, як смажити хліб на сковороді для бутербродів: жпаріть на маслі (вершковому або рослинному) або на сухій розжареній сковороді або грилі. У першому випадку хліб стане хрустким і соковитим, але більш калорійним, у другому – просто підсохне, як в тостері.
1. Смажений бутерброд з ковбасою
Класичний варіант – сендвіч, який присмажується з двох боків на олії або просто на ребристою сковороді.
Складові:
- 1 батон білого хліба;
- 150 грамів ковбаси або шинки;
- 100 грамів м’якого вершкового масла;
- 1 столова ложка рослинної олії.
Приготування:
Для приготування страви використовуйте вершкове масло кімнатної температури, яке буде легко розмазати по декільком скибочкам білого хліба. На кожен з скибочок потрібно покласти по двом шматочках нарізаної ковбаси, присипати сіллю і перцем за смаком. Зверху покласти ще один шматочок білого хліба, також змащений олією зсередини.
Підсмажте бутерброди протягом 10 хвилин на сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин на кожну сторону. Подавайте їх, розрізані по діагоналі, і зі свіжою зеленню або овочами.
2. Смажені бутерброди з яєчнею і ковбасою
Складові:
(На 2 бутерброда)
- 2 шматочки тостового хліба;
- 2 яйця;
- 50 г ковбаси або шинки;
- Трохи овочів (помідори, болгарський перець, зелена цибуля, зелень – що є).
Приготування:
У кожному шматочку хліба вирізати отвір. Ковбасу порізати кубиками або брусочками і підсмажити на олії.
Вийняти ковбаску, поставити на сковороду тости, вбити в кожен по яйцю. посолити.
Смажити під кришкою на дуже маленькому вогні, поки яєчня не буде готовий. Готові гарячі бутерброди присипати ковбасою і подрібненими овочами.
3. Смажений бутерброд з сиром, беконом і яйцем
Складові:
- 1 французький багет;
- 100 грамів твердого сиру;
- 8 скибочок бекону;
- 1 пучок свіжого салату;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 1 яйце;
Приготування:
Насамперед підсмажте на сковороді бекон так, щоб він став хрустким і золотистим. Поки бекон смажиться, вимийте пучок салату і позбудьтеся від потемнілих ділянок на листочках.
Після бекону на тій же сковороді і жирі підсмажте скибочки білого хліба. Остигнули грінки покрийте гірчицею, покладіть на кожну по шматочку бекону і тонкому скибочці сиру. Зверху викладіть ще листочок салату і накрийте ще однією грінкою.
Яйце посмажте на сковороді, отримавши яєчню, яку потрібно викласти на саму верхівку бутерброда. Посоліть, поперчіть за смаком і подавайте до столу.
4. Смажені сендвічі з оселедцевої начинкою
Складові:
- Тостовий хліб (по 2 шматочки на людину);
- Філе оселедця пряного посолу;
- 4-5 зубків часнику;
- 1 ч.л. вершкового масла;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- 3 ст.л. оливкового масла (можна взяти оливковий майонез);
- Зелена цибуля-перо.
Приготування:
Філе оселедця дрібно порізати, потім подрібнити в блендері разом з часником, вершковим і оливковою олією, лимонним соком в однорідну масу.
Намазати один шматок хліба оселедцевої мастикою товщиною близько 1 см, Наруто іншим шматком і підсмажити на сильно розігрітій сковороді з двох сторін.
Подавати гарячими. Присипавши верх подрібненою зеленою цибулею.
5. Сендвічі з сиром
Берете по два тонких шматка хліба, між ними ставите шматочок сиру (твердого, плавленого, сулугуні, бринзу) по всій величині і обсмажуємо сендвіч з двох сторін. Ще гарячим варто присипати свіжим кропом.
6. Бутерброди смажені в яйці по-угорськи
Це дуже популярне в Угорщині блюдо під назвою «бундош кенір» просто чудово йде з гарячим чаєм! Спробуйте, не пошкодуєте! Такий хліб – основа для будь-якої добавки – кружечка ковбаси, шинки, помідора, огірка, можна присипати з сиром або зеленою цибулею.
Складові:
- Багет, булка, білий хліб (можна використовувати і зачерствілий – він стане м’яким).
- 2-3 яйця.
- Трохи копченого сала або бекону (50-100 г).
- Сіль перець.
Приготування:
Хліб порізати на порційні шматки. Яйця посолити, трохи дати перцю і добре взбіть.Сало або бекон дрібно порізати і обсмажити на сковороді. Шкварки не вибирати. Кожен шматок хліба з усіх боків вмочити в яйце, смажити з двох сторін.
7. Часникові грінки зі шпротами
Складові:
- Сірий або бородинський хліб, порізаний на скибки.
- банку шпротів.
- Два зубки часнику.
Приготування:
Хліб підсмажити на олії з одного боку, посолити і натерти часником.
На підсмажену сторону викласти по 2-3 шпротіни, полити ч.л. масла з банки і викласти на сковороду неподжаренной стороною. Смажити 3-4 хвилини до утворення скоринки.
Leave a Reply