Помідори “під снігом”? Що за диво ця заготовка!



З чим тільки не консервують томати – з морквяної бадиллям, хроном, зеленню і солодким перцем. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати помідори під снігом, рецепт на літрову банку представлений нижче. Ця дивовижна закуска з розсипом білосніжною крихти часнику неодмінно сподобається всій вашій родині. Існує кілька варіантів її приготування.

1. Помідори під снігом з лимонною кислотою

Кількість інгредієнтів за цим рецептом розраховане на 1 літрову банку. Щоб зробити таку закусочку під м’ясо, рибу або гарнір вам буде потрібно:

  • стиглі помідори (бажано дрібні);
  • подрібнений часник – 1 столова ложка;
  • кислота лимонна – 1/2 чайної ложки;
  • парасольку кропу.

Для маринаду:

  • сіль – 20 г;
  • цукор – 50 г.

приготування:

У чисті літрові баночки укласти по 1 суцвіття кропу. Промити помідори, проколоти в місці плодоніжки зубочисткою і укласти в приготовані ємності.

Залити киплячою водою томати, покрити банки кришками і дати постояти протягом десяти хвилин. Потім злити воду назад в каструлю, посолити і поцукрити маринад, знову поставити на вогонь закипати.

Покласти в кожну банку часник і лимонну кислоту відповідно до рецептури. Залити томати киплячим маринадом і закатати.

Укутати закачування вовняною ковдрою. Коли помідори охолонуть, їх можна відправити на зберігання в комору або підвал.

На 3 літрову банку вам буде потрібно 2 столових ложки часнику і 1 чайна ложка лимонної кислоти.

2. Мариновані томати «в снігу» з часником

Помідори «під снігом»? Що за диво ця заготовка!

Необхідний склад продуктів:

  • стиглі, дебеленькі томати невеликого розміру;
  • часник.

На маринад:

  • вода – 2 л;
  • цукор – 10 столових ложок;
  • сіль – 2 столових ложки з гіркою;
  • оцтова есенція – 2 чайних ложки.

приготування:

Промити гарненько баночки, а ще краще прожарити в духовці або обдати окропом. Закласти промиті овочі в підготовлені ємності. Залити крутим окропом, накрити кришками і залишити на п’ять хвилин. Потім злити воду.

Очистити від лушпиння часник, подрібнити будь-яким зручним способом. Покласти в кожну баночку по 1 столовій ложці гострого продукту.

Налити в каструльку воду, додати сіль, цукор. Як тільки маринад закипить потрібно влити оцтову есенцію і розлити по банках.

Закатати помідори і гарненько укутати. Зберігати помідори «в снігу» без стерилізації можна в підвалі або коморі.

Якщо ви їх не будете закочувати, а просто закриєте капроновими кришками, тоді найкращим місцем для зберігання стане холодильна камера.

3. Консервовані помідори під снігом стерилізовані

Помідори «під снігом»? Що за диво ця заготовка!

Для приготування цієї заготовки на зиму використовуйте дрібні томати з щільною шкіркою. Так закачування у вас вийде не тільки смачною, а й привабливою на вигляд.

Інгредієнти для маринаду на 1 літрову банку:

  • гірчиця в порошку – 1 столова ложка;
  • часник – 10 великих зубків;
  • вода – 1,5 л;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • оцет столовий 9% концентрації – 40 мл.

приготування:

В першу чергу потрібно підготувати часник: очистити від шкірки і подрібнити на тертці, пропустити через прес, або перемолоти блендером. У кого, що є під рукою.

У чисті літрові баночки укласти плотненько томати.

Тепер потрібно приготувати маринад. На 3 літри води нам буде потрібно 200 г цукру, 2 столові ложки солі і стільки ж гірчичного порошку. Поставити маринад на вогонь, довести до кипіння і через пару хвилин кипіння залити їм овочі. Води потрібно влити так, щоб залишилося місце для часнику. А його потрібно покласти в кожну баночку по 1 столовій ложці.



Як стерилізувати такий продукт? Накрити помідори закаточними кришками і поставити стерилізувати в об’ємну посудину. Час стерилізації – 5-7 хвилин.

В самому кінці влити в кожну баночку по столовій ложці оцту і закатати.

Як бачите, таке консервування не витратний, та й часу на нього йде мало, зате продукт виходить дуже смачним і ароматним.