Курочку, особливо добре приготовану, люблять всі. Але, щоб вона не приїдалася, господині треба проявити винахідливість і постійно змінювати рецепти, благо їх предостатньо. Один з варіантів – курка в сухарях на сковороді або в духовці. Причому, так можна готувати як сире м’ясо, так і відварне – з бульйону.
Панірування з сухарів створює смачну хрустку скоринку, і м’ясо виходить ніжним і соковитим. Пропонуємо вам кілька чудових рецептів, приготована за якими курочка стане справжнім делікатесом на вашому столі. Подавати таку страву можна з будь-яким гарніром і салатами з овочів.
1. Куряча грудка в паніровці – традиційний рецепт
Такі хрусткі зовні і соковиті всередині палички смачніше макдональдсовські нагетсів, плюс, ви точно будете знати, що тут немає ніякого ГМО і синтетичних добавок.
Складові
- 300 г філе курячої грудки;
- 2 яйця;
- По 100 г борошна і панірувальних сухарів;
- Сіль, перець, спеції для курки;
- Рослинна олія для смаження.
Приготування
- Філе порізати на довгі брусочки або шматочками, посолити, присипати спеціями і перцем.
- Яйце збити з дрібкою солі.
- На дві тарілки насипати гіркою борошно і панірувальні сухарі.
- Розігріти олію на сковороді.
- Кожен шматочок вмочити в борошно, потім в яйце, потім в сухарі і обсмажити з двох сторін до рум’яної скоринки.
2. Курячі биточки в паніровці
По суті, це відбивні, тільки не дуже тонкі. Крім того, биточки можна робити і з рубленого фаршу, тільки без замоченного хліба.
Складові
- Куряча грудка;
- 2 яйця;
- Панірувальні сухарі;
- 4 зубки часнику;
- Сіль перець.
Приготування
- Куряче філе порізати поперек волокон. Розкласти на дошці, посолити, поперчити, накрити харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відбити молотком.
- Часник пропустити через Часничниці і цією кашкою змастити биточки.
- Яйця посолити і збити трохи віночком.
- Кожен шматок вмочати в яйце, потім в сухарі, потім знову в яйце і сухарі, потім смажити в розігрітій олії. Скоринка виходить товстої і хрусткою.
Точно так треба смажити і курячий шніцель – шматки м’яса завтовшки до 2 см, без відбивання.
3. Смажені гомілки як курча тютюну
Відмінний варіант смаженої курочки, тільки є одна тонкість – м’ясо треба тільки солити перед смаженням – не присипати ні перцем, ні спеціями. А вже в самому кінці ніжки полити часниковою підливою – соусом ніорцкалі. Смажити треба на сильно розігрітій сковороді під пресом – їм може бути плоска тарілка, а на ній – банку з водою.
Складові
- Курячі гомілки – по 2 штуки на порцію;
- сіль;
- Соняшникова олія для смаження;
Для соусу на 8 курячих ніжок:
- 7-8 зубків часнику;
- Півсклянки кип’яченої води;
- 2 ст.л. рослинної олії;
- Пару гілочок свіжої петрушки.
Приготування
- Гомілки промити і обов’язково обсушити – на повітрі або паперовим рушником. Натерти крупною сіллю і залишити хвилин на 10-15 – нехай просочиться вона через шкірку.
- Сильно розігріти олію на сковороді – його повинно бути не менше 1 см у висоту.
- Помістити гомілки, відразу накрити, поставити прес і смажити до рум’яної з одного боку, потім з іншого. Знадобиться близько 12 хвилин на кожну сторону.
- Потім вогонь зменшити, а смажені гомілки полити соусом ніорцкалі і потримати на сковороді ще по 2 хвилини з кожного боку, вже без преса і кришки.
Приготування соусу: часник пропустити через прес, посолити, влити олію, а потім порціями додавати кип’ячену воду, постійно перемішуючи. Соус не повинен бути густим, але й не дуже рідким. На кожну гомілку виливають близько чайної ложки соусу. Якщо додати в соус трохи зелені петрушки, запах часнику не буде таким сильним.
4. Смажені шматочки грудки в клярі
Багато господині вважають, що грудка виходить досить сухою при смаженні. Але є пару тонкощів, як зробити філе м’яким і соковитим. Один з них – посмажити в клярі з сиром і яйцем, а потім в паніровці.
Складові
- Куряче філе – 0,5 кг;
- 2 яйця;
- 3-4 ст.л. борошна;
- 50 мл молока;
- 100 г твердого сиру;
- 150-200 г панірувальних сухарів.
Приготування
- Філе порізати на шматочки товщиною близько 3 см в товщину. Треба намагатися різати поперек волокон. М’ясо посолити і присипати спеціями.
- Готуємо кляр: яйця збити віночком, посолити, додати молоко, борошно і замішати тісто як густа сметана. Борошно краще додавати частинами.
- Сир натерти на крупній тертці і додати до клярі.
- Розігріти масло. Кожен шматочок за допомогою вилки вмочити в сирний кляр, потім так само обваляти в сухарях і поставити на сковороду. Потім вогонь зменшити до середнього і підсмажити курочку до рум’яності. М’ясо всередині виходить ніжним і соковитим, потім йде оболонка з плавленого сиру, а зверху – дуже смачна скоринка.
5. Курячі крильця в червоній паніровці до пива
Така смакота і без пива піде на «ура»!
Складові
- 1 кг курячих крилець – їх поділити на частини.
- сушений орегано.
- Сіль перець.
- Роздавлений або сухий часник.
- Панірувальні сухарі.
- 2 яйця.
- 1 ч.л. солодкої меленої паприки.
Приготування
- Крильця посипати сіллю перцем і орегано, перемішати, щоб спеції рівномірно покрили всю поверхню, накрити і залишити для маринування на півгодини.
- Яйця збити віночком.
- Панірувальні сухарі змішати з паприкою.
Крильця вмочати в яйце, потім в сухарі і смажити на розігрітій олії. Викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Leave a Reply