Як смачно приготувати м’ясо по-французьки з індички



Всім нам відомо блюдо – французьке м’ясо або м’ясо по-французьки. У традиційному рецепті використовується свинина, іноді курка. Сьогодні ми розповімо, як готується індичка по-французьки з різними інгредієнтами і як краще запекти її в духовці. Це доступні і прості рецепти, які зможе осилити будь-кулінар.

1. М’ясо по-французьки з індички з помідорами

Як смачно приготувати м' /></div>
</p>
<p>Готується це блюдо з наступних інгредієнтів:</p>
<ul>
<li>індиче філе – 2 шматки;</li>
<li>свіжі томати – 3 шт .;</li>
<li>сир твердих сортів – 350 г;</li>
<li>цибуля ріпчаста – 3 шт .;</li>
<li>яйце куряче – 2 шт .;</li>
<li>олія соняшникова – 2 столових ложки;</li>
<li>майонез – 200 г;</li>
<li>сіль перець.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Обполоснути філе, просушити, нарізати пластами і гарненько відбити. Скласти в миску. Вбити до м’яса яйця, присипати перцем і сіллю, перемішати.</p>
<p>Обполоснути помідори, нарізати тоненькими пластинками. Очистити цибулю, нарізати кільцями. Натерти на дрібну тертку сир.</p>
<p>Змастити деко олією. Розкласти на його поверхні м’ясо. Потім розкласти кільця цибулі, наверх – томати. Змастити все це майонезом, можна зробити майонезну сіточку. За кінцівці присипати все тертим сиром.</p>
<p>Залишилося м’ясо запекти в духовці. Час приготування такої страви – 40 хвилин при температурі 180 градусів.</p>
<h2>2. Індичка по-французьки з грибами</h2>
<p><div style=Як смачно приготувати м' /></div>
</p>
<p>Приготування індички в духовці по цій рецептурі – процес нескладний, зате блюдо з грибним ароматом виходить дуже смачним і соковитим. Для цього необхідний наступний склад продуктів:</p>
<ul>
<li>індиче філе – 2 шт. (1,5 кг);</li>
<li>цибуля ріпчаста – 5 головок;</li>
<li>гриби печериці – 700 г;</li>
<li>солодкі помідори – 3-4 шт .;</li>
<li>сіль перець;</li>
<li>майонез – 200 г;</li>
<li>твердий сир – 350 г;</li>
<li>масло рослинне – 100 г.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Промити філе, відкинути на друшляк, щоб стекли залишки рідини. Нарізати м’ясо поздовжніми пластами, відбити молотком.</p>
<p>Зробити суміш з солі і перцю. Обтерти кожен шматок сухою сумішшю. Змастити деко олією і розкласти на ньому відбивні.</p>
<p>Тепер прийшов час зайнятися іншими інгредієнтами і розкласти їх наверх м’яса пошарово.</p>
<p>Очистити цибулю, нарізати півкільцями, пропассеровать на рослинному маслі. Потім рівномірно розподілити на поверхні м’яса. Очистити від шкірки гриби. Якщо ви використовуєте маленькі печериці, їх чистити не обов’язково. нарізати пластинками</p>
<p>грибочки, обсмажити до золотистого кольору на олії, викласти наверх лука.</p>
<p>Наступний шар буде з томатів. Їх потрібно нарізати пластинками. Обмазати все це майонезом і відправити на запікання в духовку. Через півгодини витягти м’ясо з духовки, присипати тертим сиром і відправити ще на 5-7 хвилин. За цей час сир візьметься золотистою скоринкою.</p>
<p>Витягти м’ясо по-французьки, розділити на порційні шматочки і можна подавати на стіл. Таке блюдо відмінно поєднується з салатами зі свіжих овочів.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

3. М’ясо по-французьки з індички з картоплею

Як смачно приготувати м' /></div>
</p>
<p>Необхідні компоненти:</p>
<ul>
<li>рідкі вершки – 150 г;</li>
<li>індиче філе – 600 г;</li>
<li>пір’я зеленої цибулі – 5-6 шт .;</li>
<li>сир сулугуні – 220 г;</li>
<li>картопля – 9-10 шт .;</li>
<li>часник – 2 зубчики;</li>
<li>вершкове масло – 40 г;</li>
<li>перець чорний мелений, сіль – за смаком;</li>
<li>чебрець і розмарин – по 2-3 гілочки.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Спочатку потрібно приготувати м’ясо: обполоснути, просушити, нарізати пластами і відбити.</p>
<p>Перекласти у містку посудину, посипати сіллю, перцем і спеціями. Гарненько перемішати, накрити кришкою і залишити на півгодини для просочення.</p>
<p>Поки м’ясо насичується все аромати, можна підготувати форму для запікання. Очистити часник, натерти їм дно дека, потім змастити шматочком вершкового масла. Після такої обробки смак м’яса істотно покращиться. Воно вийде з легким часниковим ароматом.</p>
<p>Розкласти м’ясо на деку, присипати дрібно нарізаною цибулею. Очистити картоплю, промити, нарізати пластинками, злегка посолити і присипати перцем. Перемішати нарізку і рівномірно розкласти на поверхні м’яса.</p>
<p>Додати в вершки пару пучок солі, перемішати і вилити наверх заготовки. Цей інгредієнт зробить м’ясо по-французьки по-справжньому ніжним, з вершковим смаком.</p>
<p>Тепер залишилося присипати блюдо тертим на крупну тертку сиром і прикрасити гілочками розмарину і чебрецю.</p>
<p>Скільки запікати індичку в духовці за цим рецептом? Помістити деко в духову шафу приблизно на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність страви можна визначити по м’якості м’яса і картоплі, проколів їх виделкою або ножем. Щоб сир не підгорів, блюдо потрібно накрити фольгою. За 5-7 хвилин до отримання фольгу потрібно зняти, щоб сир підрум’яниться.</p>
<h2>4. Індичка зі сметаною в духовці</h2>
<p><div style=Як смачно приготувати м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Приготувати таку страву можна в духовці або в мультиварці. Кому, як більше подобається.

Отже, щоб зробити таке блюдо на обід або вечерю вам буде потрібно:

  • філе індички – 0,5 кг;
  • сметана – 150 г;
  • твердий сир – 220 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • будь-які спеції;
  • помідори – 3 шт .;
  • масло рослинне – 1 столова ложка;
  • картопля – 4-5 шт.

приготування:

Спочатку потрібно приготувати форму для запікання страви – змастити її олією.

Промити м’ясо, нарізати шматками і гарненько відбити. Обтерти індичку сіллю, перцем, посипати спеціями, розкласти на деку.

Натерти дрібно сир. Нарізати пластинками помідори. Викласти помідори на м’ясо.

Очистити картоплю і нарізати кубиками, злегка підсолити. Викласти наверх томатів. Залити все це сметаною і відправити запікатися в духову шафу.

Через 40 хвилин після запікання, витягти, посипати сиром і назад повернути в духовку ще на десять хвилин.