Всім нам відомо блюдо – французьке м’ясо або м’ясо по-французьки. У традиційному рецепті використовується свинина, іноді курка. Сьогодні ми розповімо, як готується індичка по-французьки з різними інгредієнтами і як краще запекти її в духовці. Це доступні і прості рецепти, які зможе осилити будь-кулінар.
Як смачно приготувати м’ясо по-французьки з індички
Приготувати таку страву можна в духовці або в мультиварці. Кому, як більше подобається.
Отже, щоб зробити таке блюдо на обід або вечерю вам буде потрібно:
- філе індички – 0,5 кг;
- сметана – 150 г;
- твердий сир – 220 г;
- сіль, перець – за смаком;
- будь-які спеції;
- помідори – 3 шт .;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
- картопля – 4-5 шт.
приготування:
Спочатку потрібно приготувати форму для запікання страви – змастити її олією.
Промити м’ясо, нарізати шматками і гарненько відбити. Обтерти індичку сіллю, перцем, посипати спеціями, розкласти на деку.
Натерти дрібно сир. Нарізати пластинками помідори. Викласти помідори на м’ясо.
Очистити картоплю і нарізати кубиками, злегка підсолити. Викласти наверх томатів. Залити все це сметаною і відправити запікатися в духову шафу.
Через 40 хвилин після запікання, витягти, посипати сиром і назад повернути в духовку ще на десять хвилин.
Leave a Reply